Zonguldak&[#]8217;ın Çaycuma ilçesi Halk Eğitim Merkezi&[#]8217;nde işsizlere yönelik 15 lira harçlıklı meslek kursları açıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanan (İMEP) İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi protokolü kapsamında Çaycuma Halk Eğitimi Merkezi ile Türkiye İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği ile işsiz gençlere yönelik Bilgisayar Bakım Onarım Kursları ve Bilgisayarlı Muhasebe kursları açıldı.
Kurslar en az lise mezunu,18-40 yaş arası, Bilgisayar İşletmenliği sertifikasına sahip, kendi adına sigortalı olmayan 50 kişi eğitim görmektedir. Kursiyerlerimize günlük 15 TL harçlık İŞ-KUR tarafından verildiği ayrıca temrinlik malzeme ve öğretici giderleri de karşılandığı bildirildi. Kursların 9Kasım 2009&[#]8217;da merkez binada başladıklarını 24 Şubat 2009&[#]8217;a kadar devam edeceğini belirten okul müdürü Zülfikar Uçar, &[#]8220;Çaycuma Halk Eğitimi Merkezimizin işsiz gençlerimize yönelik bu tür faaliyetleri önümüzdeki günlerde ilçemiz genelinde yaygınlaşarak devam edecektir. Kursların açılmasında katkılarından dolayı Çaycuma Kaymakamımız Hasan Yaman&[#]8217;a , Türkiye İş Kurumu Zonguldak İl Müdürlüğümüze teşekkür ederim&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi