Geçtiğimiz Pazar günü Karapınar Şemsi Denizer Futbol Sahası´nda Karapınarspor ile Perşembe Belediyespor takımları karşı karşıya gelmişti. Bu zorlu mücadeleden ev sahibi Karapınarspor 5-1 galip ayrılarak 3 puanı alan taraf olmuştu.
Maçla ilgili olarak açıklama yapan Perşembe Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Basın Sözcüsü Tugay Keçici, maçın Orta Hakemi Şener Ulusan ve kıdemli yan Murat Akal´ın bilinçsiz yönetim göstererek takımlarının sahadan farklı mağlup olmasına tepki göstererek maçla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı.
Keçeci´nin yazımlı açıklaması söyle: " Müsabakanın içinde Karapınarspor lehine kullanılan penaltı atışı sırasında Karapınarsporlu dört futbolcu ceza sahası (on sekiz yayının) içinde olmasına rağmen penaltı atışını kullandıran maçın orta hakemi Şener Ulusan atılan golü verdi.
Yapılan tüm itirazlara rağmen hakem kararından dönmedi. Bu bir kural hatasıdır. İkinci kural hatası ise Karapınarspor´un kullandığı serbest atışta Hakem Ulusan, elini kaldırarak en direk vuruşu göstermiştir. Karapınarsporlu futbolcu kaleye direk atış yaparak pozisyonu golle sonuçlandırdı ve hakem orta yuvarlağı gösterip golü vermiştir.
Müsabakanın oynandığı süre içersinde ve maç bittikten sonra maçı yöneten orta hakeme ve yardımcılarına maçın kaderini değiştirecek şekilde kural hatası yaptınız diye yönetim kurulu olarak ve antrenörümüzün yanı sıra futbolcularımızla birlikte konuyu ve pozisyonları izah etmeye çalıştık. Maçın orta hakemi Şener Ulusan´a kural hatası yaptınız diye itiraz ettik. Yönetim kuruluna, antrenörümüze ve futbolcularımıza sert dille hakaret eden Ulusan´ın Karapınarspor-Perşembe Belediyespor maçını art niyetle yönettiğini düşünüyoruz.
Bu da yetmiyormuş gibi bu pozisyonlarla ilgili olarak hakeme bir şeyler söylemeye kalkan ve hakeme itiraz eden Perşembe Belediyesporlu bir futbolcuya kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti. Sonradan öğrendiğimize göre Hakem Ulusan Çatalağzı´nda oturuyormuş. Karapınarspor´da forma giyen altı futbolcuyla çok samimi arkadaş olduğunu öğrendik. Bizim futbolcularımız itiraz ettiği zaman "Gidin işinize bakın" derken ev sahibi takımın futbolcuları itiraz ettiği zaman "Tamam canım" bir daha yapma diye nazik hitap ediyor. Biz yönetim kurulu olarak tabiî ki hakemleri kazanmak isteriz.Kıdemsiz yan hakem Muhammet Şahin´i kutluyoruz. İl Hakem Kurulunun konuyu araştırıp gereğinin yapılacağı düşüncesi içindeyiz. Genç hakemlerimizi elbette kazanmak isteriz. Yapılan normal hatalara göz yumulabilir ama kural hatası yapılıyorsa bunun gereği de yapılmalıdır."
Editör: Pusula Gazetesi