Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, İl Başkan Yardımcısı Ömer Selim Alan ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün Zonguldak yatırımlarını görüşmek üzere DSİ Genel Müdürü Murat Acu'yu ziyaret ettiler.

Milletvekili Çaturoğlu, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İl Başkanı Zeki Tosun, İl Başkan Yardımcısı Ömer Selim Alan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile birlikte, DSİ Genel Müdürü Murat Acu'nun makamında bir araya gelerek, ilimizde devam eden baraj, gölet, içme suyu tesisleri ve isale hatları, dere ıslahı, taşkın koruma projeleri ile 2017 yılı yatırım programına alınması gereken projeler üzerinde verimli bir çalışma yaptık. Genel Müdür Acu, Filyos Çayı taşkın koruma 5'inci kısım yapım işinin ihalesinin geçtiğimiz ay yapıldığını ve ihale sürecinin devam ettiğini, ihale süreci tamamlanıp sözleşme imzalandıktan sonra 10 gün içerisinde yer tesliminin yapılarak işe başlanacağını ve yaklaşık 2,5 yıl içerisinde de tamamlanacağını belirttiler. Öte yandan, Zonguldak Merkez Üzülmez Deresi'nin ıslah projesi ile Alaplı Çayı, Ereğli Gülüç Çayı ve Pençes Deresi'nin yukarı havzalarında yeniden bir çalışma yapılması için DSİ 23'üncü Bölge Müdürlüğü'ne gerekli talimatlarını verdiler. DSİ 23'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Genel Müdürlüğe sunulan Zonguldak Merkez ve ilçelerimizdeki taşkın koruma projeleri ile diğer projelerin 2017 yılı yatırım programına alınması için önümüzdeki günlerde Genel Müdür Acu ile tekrar bir araya gelerek, projeler üzerinde çalışma yapma kararı aldık."

Öte yandan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Üzülmez Deresi Islah Projesi'nin yapılması için dosya hazırlamış, hazırladığı dosyayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na, Zonguldak ziyaretinde sunmuştu. Başkan Akdemir, Bakan Eroğlu ile yeniden görüşmek için AK Parti Milletvekillerinden de destek istemişti. Şu ana kadar Başkan Akdemir'in çağrısına AK Parti Milletvekillerinden bir yanıt gelmedi.

Editör: Pusula Gazetesi