Bartın ve Zonguldak´ta jandarma ve polis tarafından yapılan operasyonda, "resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve Orman Kanunu´na muhalefet" suçlarını işledikleri iddia edilen 16 kişi gözaltına alındı.
Bartın Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre; Bartın´ın Ulus ilçesi ve köylerinde, "resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve Orman Kanunu´na muhalefet" suçlarını örgütlü olarak işledikleri iddia edilen şahıslara yönelik Ulus ile Zonguldak merkez ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda örgüt liderleri R.M. (memur), H.K. ile üyeleri (memur) R.Ü., (memur) R.K., (memur) Y.D., (memur) H. A., (işletme şefi) K.K., E.K., M.B., (memur) B.M., (memur) M.Ö., B.M., (memur)
A.Ü., S.D. yakalandı. Kamu görevlisi olan ve izinli olarak İstanbul´a gittiği belirlene Ş.Ş´nin yakalanması için çalışma başlatıldığı bildirildi.
Ulus ilçesindeki Aşağıemirce Köyü Orman İşletme Müdürlüğü deposunda ve gözaltına alınan örgüt mensuplarının ev ve eklentilerinde yapılan aramada; 14 bin 276 metre küp orman envali, 2 bin 13 adet orman envali sevk pusulası, 218 adet orman envali listesi, 10 adet istif ve icmal yeri defteri, 14 adet cep telefonu, 15 adet cep telefonu sim kartına el konuldu. Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.
Editör: Pusula Gazetesi