Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mümtaz Soysal, ´´Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun burada yaşamayı seçmiş olan ya da tarihin burada yaşamaya zorladığı insanlardan oluşan bir ulus kavramıdır´´ dedi.
Soysal, Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi tarafından, Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu´nda düzenlenen, ´´Cumhuriyet ve Zonguldak´´ konulu panele katıldı.
Panelde, Mustafa Kemal Atatürk´ün Zonguldak ziyaretinde vatandaşların evlerinden getirdikleri halıları Maden Mühendisleri Odası binası yanındaki iskeleden Büyük Önderin yürüyeceği caddelere kadar serdiklerini anlatan Soysal, Cumhuriyetin, sanıldığından çok ötede sadece bir rejim adı olmadığını anlattı.
´´Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun burada yaşamayı seçmiş olan ya da tarihin burada yaşamaya zorladığı insanlardan oluşan bir ulus kavramıdır´´ diyen Soysal, ´´Nasıl cumhuriyet aleyhine söylenenler kişiliğimizi yaralar gibi geliyorsa bizlere, Zonguldak açısından da bana yaralayıcı geliyor. Zonguldak sanayileşmenin başlangıcı, ilk ucu verdiği kenttir. Sanayileşme neleri getirdiyse ya da sonradan Türkiye´ye neleri getirecekse bunlar ilk önce Zonguldak´ta görülmeye başlanmıştır´´ dedi.
Editör: Pusula Gazetesi