Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gaziantep´de bir alış veriş merkezi tarafından yapılması planlanan ve yağmur nedeniyle bir hafta ertelenen "En uzun mangal rekoruna" atıfta bulunarak, rekorun kendilerinde bulunduğunu kimsenin böyle bir işe kalkışmamasını söyledi.
M1 Merkez Gaziantep Alışveriş Merkezi (AVM), 6 bin metrelik mangalla, 3 bin 803 metre uzunluğundaki Filipinlilerin elinde bulunan rekoru kırmak istemişti. Ancak rekor denemesi gününde yağmur yağınca Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve M1 AVM Müdürü Kemal Arslan rekor denemesinin bir hafta ertelendiğini açıkladı.
Zonguldak´ın Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, "En uzun mangal rekorunun" kendilerinde bulunduğunu belirterek kimsenin rekor denemesine kalkışmamasını söyledi. Belediye Başkanı Posbıyık, Alaplı sahil yolunun kentte bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: "Onlar altı kilometre yaparlarsa, Ereğli´den Alaplı´ya kadar 10 kilometre yeni mangal yapmazsam namerdim."
Başkan Posbıyık, konuşmasında "Gaziantep bizim rekorumuzu elimizden almaya çalışıyormuş. 6 kilometre mangal yapacakmış. Hiç zahmet etmesinler" dedi.
Gaziantep´te rekor denemesini belediye değil büyük bir marketler zincirinin yapmak istediğini anlatan Posbıyık, şunları söyledi: "6 bin metre uzunluğunda mangal yapacakmış. Üzerinde et pişirecekler herhalde Adana kebabı pişirecekler. Buradan oradaki arkadaşlara sesleniyorum. Hiç zahmet buyurmasınlar onlar 6 kilometre yaparlarsa Ereğli´den Alaplı´ya kadar 10 kilometre yeni mangallar yapmazsam namerdim. Sahil biz de, Alaplı yolu sahili biz de, ERDEMİR burada, sac burada imal ediliyor. Onun için hiç
kimsenin böyle bir denemeye kalkmamasını tavsiye ediyorum."
Karadeniz Ereğli Belediyesi, 22 Aralık 2002 de 1.´si gerçekleştirilen Hamsi Festivali´nde 2 bin 2 metre ile "Dünyanın en uzun mangalı" rekoru denemesi yapmış ve bin 600 metre ile "Dünyanın en uzun mangalı" rekorunu elde etmişti. Rekor belgesini Ereğli Belediye Başkanı´na Guinness Rekorlar Türkiye Temsilcisi Prof.Dr. Orhan Kural vermişti.
Editör: Pusula Gazetesi