Kdz.Ereğli Belediyesi Ocak ayı olağan toplantısının ilk oturumu AKM Nikah Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce yaptığı açıklamada, 2017 yılında güzel hizmetlere imza atacaklarını belirterek; “2016 yılını geride bıraktık, yeni bir yıla başlamış oluyoruz. Ve yeni yılda yeni planlar, yeni çalışma dönemi başladı. Geçen yıl yoğun bir çalışma temposunu geçirdik ve hepinize gösterdiğiniz gayretler için teşekkür ediyorum. İnşallah yeni yılda da güzel hizmetlere imza atacağız” dedi.

Başkan Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü; “2016 yılının son günlerinde kıymetli büyüğümüz büyüğümüz Ruhi Cöbekoğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Yaptıkları hizmetler için kendilerine şükranlarımızı sunuyorum. Son ayda da geçen yılda da hain terör saldırılarına maruz kaldık. Terörü lanetliyorum. İnşallah bir daha terör olaylarına maruz kalmayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Tabi ki bölgemizde de şehitlerimiz oldu. Şehitlerimizin isimlerini verme çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalarımız sonuçlandığında sizlere daha detaylı bilgi vereceğim.”

HALEP’E YARDIM KAMPANYASI..

Başkan Uysal, gıda bankası kurarak ihtiyaç sahibi ailelere destek olduklarını, Halep içinde yardım kampanyası başlattıklarını belirterek; “Belediyemiz bünyesinde gıda ve giyim bankasında kurduk. Yıl boyunca gıda ve giyim hizmetlerimiz devam edecek. Geçen hafta da Halep’e yardım kampanyası düzenledik. Katkılarından dolayı ve duyarlılıkları nedeniyle Ereğli halkına teşekkür ediyorum. Şuan kampanyamız devam ediyor, Cuma günü son bulacak. İnşallah bu konuda da duyarlı olan halkımız katkılarını sürdürecektir” dedi.

“RUHİ CÖBEKOĞLU VE ŞEHİTLERİN İSMİ YAŞATILACAK”

Başkan Hüseyin Uysal, gündem maddelerine geçilmeden önce CHP grubu tarafından 3 ayrı konuda verilen önergeleri değerlendirerek, Ruhi Cöbekoğlu ve Şehitlerin ismini Ereğli’de yaşatacaklarını, Amatör Spor Kulüplerine de gerekli desteklerin sağlandığını vurguladı ve bunlar için önerge vermeye gerek olmadığını söyledi.“Yapmazsak önerge verin” diye konuşan Başkan Uysal; “Ruhi Cöbekoğlu konusunda ben hassasım. Ereğli’mize katkı veren, hizmet eden her kişinin ismine yakışır yerlerde yaşatılmasına tarafım. Bu konuyu değerlendireceğiz, yaşaması lazım. Bunun için AK Parti grubu, CHP grubu bütün meclis üyesi arkadaşlarımızla bir araya gelir yapacağımız çalışmaları değerlendiririz. Ruhi Cöbekoğlu’nun uygun bir yere isminin verilmesi konusunda hassas davranırız. Spor kulüplerine eşit olarak davranıyoruz. Amatör spor kulüplerimizin de her zaman yanındayız, katkı da veriyoruz. Amatör spor kulüplerimizin yöneticileriyle de bir toplantı yaptık, kendilerini dinledik. Biz gereğini yapıyoruz. Şehitlerimizin isimlerinin verilmesi konusunda da biz zaten bir çalışma yapıyoruz. Hak ettikleri yerlere isimlerini vereceğiz. Ancak bu konuda da Başbakanlığın bir genelgesi var. O genelge doğrultusunda isim verme ve yardımların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinden tek elden gerçekleştirilmesi yönünde bir genelge. Bizde yazışmalarımızı yapıyoruz. Şehitlerimizin isimlerini ilçemizde yaşatacağız. Bunun için önerge vermenize gerek yok. Yapmazsak sorarsınız” dedi ve CHP grubunun verdiği önergeler gündeme alınmadı.

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Başkan Uysal’ın açıklamalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Belediye Meclisinin aylık toplanma günü her ayın ilk Çarşamba günü saat 10.00, Meclisin tatil olacağı ay olarak da Ağustos ayı belirlendi.

Ocak ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda ayrıca Denetim Komisyonu üyeleri belirlendi. Yapılan oylama sonucunda AK Parti Grubundan Mehmet Erdoğan, Sezai Meriç, Hasan Pınarcık, CHP Grubundan Mustafa Başhan ve Coşkun Öztürk komisyon üyeliğine seçildi.

Meclis 2. Oturumunu Perşembe günü saat 10.00’da AKM Nikah salonunda toplantısını sürdürecek.

Editör: Pusula Gazetesi