Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz, ´´Katiller cezasını çekmeden, yerle göğün birleşmesi ne kadar imkansızsa bizim de açılıma destek vermemiz o derece imkansızdır´´ dedi.
Yorulmaz, yazılı açıklamasında, Habur sınır kapısından giriş yapan terör örgütü PKK üyelerinin adeta devlet töreni ile karşılanmaları, PKK´nın siyasi uzantısı olan bir siyasi partinin milletvekillerinin devlete meydan okurcasına basın açıklaması yapmalarının, şehitlerin kemiklerini sızlattığını belirtti.
Yaşanan bu olayların şehit annesi, babası, eşleri ve boynu bükük yetimlerinin kanayan yaralarına tuz bastığını anlatan Yorulmaz, şunları söyledi:
´´Teslim olmayı kabul etmeyen, pişmanlık duymayan Türkiye´ye ne için geldiği belli olmayan teröristlere siyasi idare tarafından kucak açılmıştır. Orada ortaya konulan davranışlar suç teşkil etmektedir. Teröriste zoraki pişmanlık hükümleri uygulanarak hiç ceza verilmemesini istemek utanılacak bir durumdur. Korsan gösteri yaparak kamu mallarına zarar veren teröristler gelişmiş ülkelerde olduğu gibi acil olarak mahkemeye sevk edilip en ağır şekilde cezalandırılıp devlet otoritesi bir önce sağlanmalıdır. Çünkü bu yaşananlara karşı adaletin ve hükümetin sessiz kalması Türk milleti adına üzüntü vericidir. Katiller cezasını çekmeden, yerle göğün birleşmesi ne kadar imkansızsa bizim de açılıma destek vermemiz o derece imkansızdır´´
Editör: Pusula Gazetesi