Zonguldak Belediyesi zabıta ekipleri, zehirli mantar operasyonu düzenledi. Kentte çarşamba ve cumartesi günleri kurulan köylü pazarında denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, bugünkü denetimlerde 7 kilogram civarında mantara el koydu. Zabıta ekipleri, bilinmeyen ve ilginç türlerdeki mantarları almaması konusunda vatandaşları uyardı.


Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Necat Uludüz, İl Sağlık Müdürlüğü´nün bildirmesiyle yaklaşık 25 gündür pazarlarda satılan dağ mantarlarına yönelik denetimlerini aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "Bu sürede toplam 70 kilogram mantara el koyduk. Bütün bu uyarılarımıza rağmen köylü pazarında dağ mantarlarından satıldığını görüyoruz. Bugün yaptığımız operasyonda da yaklaşık 7 kilo mantara el koyup belediyemize getirdik. Bu mantarları yakarak imha edeceğiz." dedi.


Zonguldak halkına ´kültür mantarı´ yemesi tavsiyesinde bulunan Uludüz, "Bütün vatandaşlarımıza bu tehlikeli mantarlardan yememesini rica ediyoruz. Son zehirlenme vakaları, aslında bu konuda ne kadar hassas olmamız gerektiğini bizlere anlatıyor. Biz, denetimlerimizi sürdüreceğiz." diye konuştu.

Bu arada, Dilaver Mahallesi´nde, geçtiğimiz cumartesi günü, bahçeden topladığı mantardan zehirlenen Ayşe Kıransoy yaşamını yitirmiş, Alaplı ilçesi başta olmak üzere birçok kişi de mantar zehirlenmesi sonucu hayati tehlike kaydıyla hastaneye kaldırılmıştı

Editör: Pusula Gazetesi