29 Ekim Cumhuriyet Bayramı&[#]8217;nın 86. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak Polis evinde Cumhuriyet Balosu düzenlendi.
Polis evinde düzenlenen baloya, Zonguldak Valisi Erdal Ata ve eşi Nazan Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, eşi Nermin Eşref, Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan ve eşi Server Kaplan, Zonguldak 3.Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel ve eşi Gülender Yüksel, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil İbrahim Yaşatır, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, TSO Başkanı Salih Demir, CHP Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, bazı belediye başkanları, sivil toplum örgütleri, daire müdürleri ve dernek yöneticileri eşleri ile birlikte katıldı.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Oda Orkestrası&[#]8217;nın 10. Yıl Marşı ve çeşitli marş ve şarkı dinletisi sundu. Protokol ve davetliler dinletiye ellerindeki bayraklarla eşlik ettiler.
Baloda konuşma yapan Vali Ata, &[#]8220;Cumhuriyetin ilanının 86. yılını bugün Türkiye&[#]8217;nin dört bir köşesinde coşkuyla kutladık. Geriye gidip 86 yıl öncesini düşündüğümüzde Atatürk&[#]8217;ün bize ne büyük armağan verdiğini çok daha iyi anlıyoruz. Osmanlı döneminde 600 yıl 3 kıtaya hükmeden imparatorluk dağılmış, yurdun dört tarafı işgal edilmiş, böylesi bir imparatorluktan yeni bir Türk devleti kurulmuştur. Eğer o tarihlerde Atatürk deseydi ki bundan sonra padişah benim zannediyorum ki kimse itiraz etmeyecekti. Kayıtsız ve şartsız kabul edilecekti ama Atatürk, Türk milletinin karakterinin en uygun yönetim şeklinin Cumhuriyet olduğunu, Kurtuluş Savaşının başlangıcında görüp değerlendirmiş ve savaştan sonra TBMM&[#]8217;de bundan sonra ki rejimin ve devlet yönetim şeklinin Cumhuriyet olacağını söylemiştir. Yani büyük önder Atatürk&[#]8217;ün bizlere o tarihlerde armağan ettiği o büyük eseri sonsuza kadar savunmak ve yaşatmak her Türk vatandaşının birinci derece görevi olması gerekir&[#]8221; dedi.
Konuşmanın ardından Cumhuriyetin 86. yıldönümü nedeniyle Vali Ata, eşi Nazan Ata ve diğer bayanlara pasta kestirdi.
Editör: Pusula Gazetesi