Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), 27 Aralık 2016 günü 14 ila 16.00 saatleri arasında BEÜ'de mesleki yeterlilik bilgilendirme semineri düzenleyecek.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı TR81 Batı Karadeniz Bölgesinde (Zonguldak, Karabük ve Bartın) faaliyet göstermekte ve bölgesel kalkınma alanında çalışmalar yürütüyor. Mesleki yeterlilik hakkında yapılan son mevzuat değişiklikleriyle 01.01.2017 tarihinden itibaren tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan 48 meslek için Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması zorunlu hale getirilecek. Bu tarihten itibaren Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler bu mesleklerde çalıştırılamayacak.
Zonguldak'ta tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan birçok işletme bulunmasına rağmen mevzuat düzenlemesi ve konunun önemine ilişkin kamuoyunda yeterli düzeyde farkındalığın oluşmadığı düşünülüyor. Bu nedenle Ajans koordinasyonunda bölgedeki ilgili paydaşların da katılımıyla, mesleki yeterlilik belgesi konusunda bir bilgilendirme semineri düzenlenecek. Mesleki Yeterlilik Kurumundan uzmanın sunumuyla düzenlenecek olan bilgilendirme semineri, 27 Aralık 2016 günü 14.00-16.00 saatleri arası Bülent Ecevit Üniversitesi Tahir Karauğuz Konferans Salonunda yapılacak.
Editör: Pusula Gazetesi