Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Zonguldak Başmüdürü Süleyman Yıldız, PTT´nin teknolojiye ayak uyduran bir kurum olduğunu belirtti. 1995 yılında PTT´nin Telekom´dan ayrıldıktan sonra teknolojiye yenilecek, köhne ve zarar eden bir kuruluş olacağının söylendiğini belirten Yıldız, PTT´nin son 5-6 yılda ciddi kar eden bir kurum haline geldiğini ve Türkiye´nin her tarafında büyük gelişim gösterdiğini söyledi.

´Nasrettin Hoca fıkraları gibi: ´Ye Kürküm Ye´
PTT´nin her geçen gün kendini yenilediğini belirten Yıldız; "PTT her şeyini yeniliyor. Teknolojiyi yakaladık ve teknolojiye ayak uyduran bir kurum haline geldik. PTT ile ilgili algılanan yanlışlıkların zaman içinde silinmeye başlandığını görüyoruz. Telekom´dan ayrıldığımız zaman PTT teknolojiye yenilecek, köhne ve zarar edilen bir kuruluş olacak deniliyordu.
Ama son 5-6 yılda PTT ciddi kar eden bir kurum haline geldi. Türkiye´nin her tarafındaki PTT binalarında büyük gelişmeler var. Artık insanların aklına PTT denince güzel binalar geliyor. Eskiden memurlarımız şundan yakınırdı. Müşteri içeriye girdiğinde bankadaki memura davrandığı gibi bize davranmıyor diyorlardı. Bununda nedeni üzerine örnek vereyim. Nasrettin Hoca´nın bir fıkrasında ´ye kürküm ye´ diyor ya. Nasrettin Hoca kürkünü değiştirince herkes ona itibar ediyor. Bizde de bu tür değişiklik oldu diyebiliriz. Kılık kıyafette çok önemli ve herkes kendine özen gösterirse, insanlarında size bakış açısı o derece olumlu olur"

´PTT´nin paket görünümünü ortadan kaldırdık´
PTT Merkez Binası ve içinde önünde yaşanan kargaşayı ortadan kaldırmak için alınan önlemleri anlatan Yıldız; "Soğuksu´daki Türk Telekom Baş Müdürlük Binası PTT´ye ait binadır. Bizim için algı çok önemlidir. Millet burayı Telekom Binası olarak biliyordu. Bu bina bizimdi ama zemin katını Telekom kullanıyordu. Sadece 49 yıllığına Telekom´a kullanma hakkı verilmişti. Ancak zemin kat Telekom´un işine yaramıyordu ve kullanmıyorlardı. Bizde kendilerine zemin katı PTT´ye vermelerini talep ettik. Merkez PTT binamızda bulunan kargo şefliğini buraya getirelim dedik. Böylelikle merkezdeki PTT binamızda oluşan kargo kargaşalığını önlemek istedik. Bu teklifi Telekom´a sunduğumuzda pek kabul görülmedi. Bizde konuyu Ankara´ya aktardık ve genel müdürlükler arasında yapılan protokol toplantısı ile zemin kat PTT´ye verildi. Kargo Şefliği´ni Soğuksu´da ki binamıza taşıdık ve hizmete açtık. Ardından posta servisi ve posta dağıtıcılığı ayırım işlemini yapmak üzere salonun bir bölümünü dizayn ettik. Merkez PTT Binası´nda yaşanan kargo alım teslimi kargaşalığını kaldıracaktı ve kaldırdıkta. Böylelikle merkez binamızdaki fiziki şartlarda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırdık. Merkez binamızda da yenilikler yaptık. Özellikle Koli Kargo servislerimizde işler Karadeniz fıkraları gibiydi. Gelen kolilerin işlemleri dördüncü ve beşinci katlarda yapılıyordu. Bu da zaman kaybı ve iş gücü kaybına yol açıyordu. Tonlarca ağırlıkta olan kolilerin beşinci kata kadar çıkartılması birçok soruna ve zaman kaybına neden oluyordu. Düzen çok bozuktu. Böylelikle Koli Kargo Servisini Soğuksu´daki binamıza taşımak işlerimizi çok kolaylaştırdı. Kargolarımız ortalık yerde kapı önlerinde ve merdivenlerde bekliyordu. PTT´mizin paket görünümünü ortadan kaldırdık. Artık kimsenin kolisi ortalık yerde kalmıyor. Yurt dışından gelen gümrük kolileri de buraya gelecek. Bunlar zamanında yapmamız gereken şeylerdi. Ama şimdi bu işlemleri sisteme oturduk. Bu çalışmayı Zonguldak´a geldiğim bir yıldır yürütüyorum ve bir yılın meyvesi diyebiliriz. Hiçbir zaman hiçbir şeyi tek başına yapamazsınız. Burada arkadaşlarımızın da büyük emeği oldu. Personel odalarımızı ve müdür yardımcısını vatandaşın çabuk ulaşabileceği bir alana taşıdık ve fiziki şartları da biraz daha düzeldik" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi