Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, Cumhuriyetin 86. Yıldönümü&[#]8217;nü kutlayarak, şöyle dedi: "Anadolu topraklarını işgal eden yabancı güçlerle yapılan büyük mücadele sonunda ülke torakları bağımsızlığını kazanmış ve milletimiz birlik ve beraberlik içinde top yekûn işgalci güçlerini vatan topraklarından söküp atmıştır. Bu mücadele göstermiştir ki bu topraklar üzerinde yaşayan insanlar bir olduklarında başaramayacakları hiçbir zorluk yoktur. Bu zaferden sonra Ülkenin yönetim biçiminin Cumhuriyet olması kararlaştırılmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.
Cumhuriyet, ülke topraklarında yaşayan tüm kesimlerin yönetime katılması ve egemenliğin yalnızca millete ait olduğu yönetim şeklidir.
Mustafa Kemal Atatürk´ün dediği gibi "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ilkesi doğrultusunda ülke toprakları üzerinde yaşayan 72 milyonun barış ve kardeşlik içinde yaşayabilmeleri gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı altında yaşayan bütün insanların bu barış sürecine katkı vermesi gerekmektedir. Ülkede barış, kardeşlik, birliğin ve beraberliğin sağlanması Türkiye devletinin bölgesindeki ve dünyadaki gücünü ve barışa vereceği katkıya güç katacaktır.
Bu sebepten yürümekte olan demokratik sürece herkesimin sağduyulu yaklaşması ve katkı vermesi gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti bugün, çağdaş, demokratik, laik bir dünya devletinin adıdır. Bir milli devlet olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti, her alanda büyük bir değişim ve atılımın somut ifadesidir.
Birlik ve beraberliğin en üst düzeyde yaşandığı bu günlerde cumhuriyet tutkusu ve kaynaştırıcılığı ile ülkemizin dört bir yanında vatandaşlarımız tek yürek olmuş durumdadır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği olan herkesi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Zonguldaklı hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum"
Editör: Pusula Gazetesi