Ak Parti Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın Karaelmas Kamal Köksal Stadyumu ile ilgili sözlerine cevap veren MHP İl Başkanı Hamdi Ayan;

ZONGULDAKSPOR'U SADECE TOP PEŞİNDE KOŞAN FUTBOLCULAR OLARAK GÖREMEZSİNİZ"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın; "Zonguldak’ın mevcut stadı zaten yapılıyor, o Zonguldak’a yeter. Zonguldak arena gibi bir stadı kaldırmaz. Önce birinci lige çıkmamız lazım ki stadı öyle düşünelim. Şu anda böyle bir şeyi talep etmek normal görünmüyor. Ama mevcut stadın tadilatı devam ediyor. Şimdilik o da Zonguldakspor’a yeter. Birinci lige çıkarsa talepler yapılır." sözlerine tepkiler büyüyor... Konu ile ilgili Pusula'nın sorularını yanıtlayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hamdi Ayan; "Siz takımı nerede görmek istiyorsanız takım zaten oradadır. Sayın Özbakır, eğer ikinci lige alışmış bir gözle bakıyorsa böyle söyler. Zonguldakspor'u sadece bir top peşinde koşturan futbolcular olarak değil, Zonguldak'ın Türkiye'ye açılan, sesini Türkiye'ye duyurabilmesi için sporu bir aktivite olarak görmelisiniz " dedi.

"EN AZINDAN MEVCUT STADYUMU YAPSINLAR"

Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nun fiziki yapısını ve ne olacağı konusunda fikirlerini belirten Ayan; "21. yüzyılın Zonguldak'ında mevcut stadımız sizinde bildiğiniz gibi yetersiz. Bu stadın yeniden yapılanması ile ilgili bir çalışma olduğunu görüyoruz. Zonguldak'a genel manada bakıldığı zaman zaten Zonguldak yerinde sayıyor. Zonguldak sürekli kan kaybetmeye devam ediyor. Önemli olan spora ne gözle bakıldığıdır. Bazı yetkili arkadaşların açıklamaları, sadece bunun top koşturma anlamında gördüklerini farkındayım. Futbol, ne derseniz deyin, Zonguldak'ın Türkiye'ye açılan, Türkiye'nin dünyaya açılan bir yüzüdür. Eğer sizin kulübünüz süper lig ve birinci ligde olduğu zaman, buradan esnafında kazandığını, ticari merkezlerinde kazandığını, turizm manasında çalışan hizmetlerinde kazandığını görüyoruz. Biz Zonguldakspor'un 1. ligde olduğu zamanlarda, Zonguldakspor'un ne kadar şah şahalı olduğu dönemleri de biliyoruz. İşte Zonguldak'ı Türkiye'nin neresinde görmek istiyorsanız şehrin takımına baktığınız zaman aynı ligde zaten takımını da görürsünüz. Zonguldak'a yakışan büyük yatırımların yapılması gerekmektedir. Fakat mevcut bitirilmesi gereken bir stadyum var. Bu stadyum bu aşamada yeterli değildir ama en azından buranın bitirilmesi noktasında da destek vermek lazım. Çünkü Zonguldak'ta yatırım adına tamamlanmayan şeylere çok örnek verebiliriz. Hastane olsun, spor merkezi olsun temelleri atılıp ta bitirilemediğini herkes biliyor. Mevcut stadın nisan ayında bitirileceği ile ilgili bu manada ben korkuyorum. Şimdilik en azından bu stadyumun bitirilmesi için sesimizi çıkarmıyoruz. Fakat bu şartlar Zonguldak için yeterli değildir. Bakın Zonguldak'ta çok büyük bir stadyum olduğu zaman seyircinin iştahı artacaktır. Topçuların maça bakışları farklı olacaktır. Biz buraya layığız diyeceklerdir. Siz bir zorluk içersinde takım 1. lige çıksın bunlara o zaman bakarız derseniz o hayal görmekten başka bir şey değildir. ilk önce ufku açmak lazım. Eğitimde aynı şekildedir. İnsanların önce ufkunu açacaksınız ki, insanlar o ufka layık olduklarını görebilecekler. Önceliğimiz mevcut stadın bitirilmesidir. Spor dışa açılan bir aynadır. Buna böyle bakmak lazım. Yeni stad içinde yetkililerin bir an önce araştırmalarını yapıp çalışmalara başlaması gerekmektedir. Zonguldak'a yakışı bir stadın olmasını bizlerde heyecanla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"ZONGULDAKSPOR'U SÜPER LİGE YAKIŞTIRIYORSANIZ, BU CÜMLELERİ SÖYLEME GEREKSİNİMİ DUYMAZSINIZ"

Ak Parti Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın stadyum ile ilgili sözlerine de değinen Ayan; "Siz takımı nerde görmek istiyorsanız takım zaten ordadır. Sayın Özbakır, eğer ikinci lige alışmış bir gözle bakıyorsa böyle söyler. Zonguldakspor'u sadece bir top peşinde koşturan futbolcular olarak değil, Zonguldak'ın Türkiye'ye açılan, sesini Türkiye'ye duyurabilmesi için sporu bir aktivite olarak görmelisiniz. Böyle görmezseniz Sayın Hüseyin Beyin söylediği laflarda kalakalır, yerinde sayarsınız. Ama sporu Zonguldak için Türkiye' açılan kapısı, Türkiye'nin dünyaya açılan bir penceresi olarak görürse onunda ufku açılacaktır. Bu sözleri ne için nasıl söyledi bilmiyorum ama, mevcut Ak Parti hükümetinin Zonguldak duruşundaki tavırları bellidir. Bitirilemeyen bir hastane var. Sayın Başbakanın parti binamızı ziyareti sırasında Zonguldak'ı anlatma şansımız oldu. Hastane yeri ile ilgili Sayın Başbakanın görüşleri de bizle aynı doğrultudadır. Mevcut hastanenin bir an önce ihalesinin yapılarak bitirilmesi yönünde görüşleri var. Buralarda kaş yapalım derken göz çıkarmamak lazım. Mevcut stadın yapımı konusunda seyircimiz ve taraftarımızın beklentisi vardır. Mevcut stadın yapımı için nisan ayına kadar süre verilmişti burayı desteklemek lazım. Zonguldakspor'u siz kümede görürseniz, kümede olacak laflar söylersiniz. Ama Zonguldakspor'un ufkunu açmak istiyorsanız, Zonguldakspor'u süper liglere yakıştırıyorsanız o zaman bu cümleleri söyleme gereksinimi duymazsınız. Burada o cümlelerin yan yana getirilmesinde Sayın Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın gaf yaptığını düşünüyorum. Bunu demek istememiştir diye düşünüyorum ama bilmiyorum. Sonuçta basına yansıyan ve sizlerin sorduğu sorudan anladığım kadarıyla böyle bir cümleler sarf edilmiş diye okuyor ve görüyoruz" ifadelerini belirtti.

Editör: Pusula Gazetesi