Zonguldak´ın Ereğli ilçesine bağlı Subaşı ve Yazıcılar köyü sakinlerinin çöplerini Kızılcapınar Barajı´ndan gelen suyun içerisine atmaları hastalıklara davetiye çıkarıyor.

Sağlık yetkilileri, evsel ve tıbbi atıkların Hepatit salgınlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Uzmanlar ayrıca tıbbi ve evsel atıkların dereye atılması sonucu Ereğli´nin içme suyu ihtiyacının karşılandığı Delihakkı´daki Ereğli Belediyesi´ne ait içme suyu kuyularına da bulaşma tehlikesi olduğunu vurguladı.

Süleymanbeyler Köyü Muhtarı İsmail Günaydın, sağlık uzmanları ile görüştüklerini ve burada bir an önce önlem alınmasını söylediklerini belirtti.

Günaydın, doktorların, sokak köpeklerinin cirit attığı çöplükteki mikropların çevrede yaşayan insanlarda salgın hastalıklara sebep olabileceğini söylediğini belirterek, "Direk temasla olmasa bile çeşitli etkenlerle yayılan mikroplar oradaki halk üzerinde hepatit salgını, cilt enfeksiyonları ve enfekte dermatit gibi hastalıklara sebep olabilir. Çöplerin bir an önce kontrol altına alınarak, öncelikle muhtarlar ve çöp atan halk uyarılmalı." diye konuştu.

Günaydın, vatandaşları uyarmalarına karşın sonuç alamadıklarını, çöplerin alınması konusunda hem Kaymakam Osman Ekşi hem de Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile görüştüklerini açıkladı.

Günaydın, geçtiğimiz hafta köylerine ziyarete gelen Belediye Başkanı Posbıyık´a diğer çevre köylerin muhtarları ile birlikte aktardıklarını ve kendisinin çöpleri alacağı yönünde söz verdiğini dile getirdi.

2005 yılından 2007 yılına kadar Subaşı´nın çöpleri düzenli olarak Gülüç Belediyesi tarafından alınırken, 2007´de göreve gelen Murat Sesli´nin talimatı ile çöpleri Ereğli Belediyesi almaya başladı. Ancak 29 Mart seçimlerinde Ereğli Belediye Başkanlığı´na Halil Posbıyık´ın yeniden gelmesi ile birlikte Ereğli ve Gülüç belediyeleri çöpleri almamaya başladı.

Editör: Pusula Gazetesi