Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesini gezen Şiremir Çavuş İlkokulu öğrencileri, üniversite öğrencilerinin yardımıyla lastik, plastik gibi atıklardan yaratıcı eşyalar yaptı.
Bartın Şiremir Çavuş İlkokulu öğrencileri, Bartın Üniversitesini ziyaret etti. Kutlubey Kampüsündeki Mühendislik Fakültesini gezen yaklaşık 40 öğrenci ziyaret sırasında, lastik, plastik, fayans gibi ürünlerden yaratıcı eşyalar yaptı. Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Erdoğmuş, üniversite öğrencilerinin zaman zaman ilkokul öğrencilerine çeşitli kurslar verdiğini belirterek, "İnşaat Mühendisliği Bölümü 4'üncü sınıf öğrencilerinin sosyal sorumluluk dersi kapsamında, Şiremir Çavuş İlkokulu öğrencilerine kurslar verdi. Dört hafta süren kurslar sonunda öğrenciler atık ürünlerden yaratıcı eşyalar yapmayı öğrendi. Kurs sonunda da ilkokul öğrencileri ağabeylerini üniversitede ziyaret ederek, teşekkür etti. Aynı zamanda yaptıkları küçük eserleri sergiledi." dedi.
Erdoğmuş, sosyal sorumluluk derslerinin sadece ilkokul değil, üniversite öğrencilerinde de bir bilinç oluşturduğunu kaydederek, "Sosyal sorumluk projeleriyle öğrencilerimiz sosyal çevreye karşı sorumluluk hisseden bir kimlik kazanıyor. Bu derslerle amacımız bu değerleri öğrencilerimizin benimsenmesini ve var olan duygularının daha da gelişmesini sağlamaktır." diye konuştu.
İlkokul öğrencileri Mimar Sinan Dersliği fuayesinde yaptıkları ürünleri sergiledikten sonra, derslikleri gezdi. Ziyarette öğrencilere üniversite ve kampüs hayatı ile fakülte, bölüm ve meslekler hakkında da bilgiler verildi.
Editör: Pusula Gazetesi