Karabük Üniversitesi öğrencileri, 'teröre lanet' yürüyüşü düzenledi.
Karabük Üniversitesi Rektörlük binası önünden başlayan yürüyüşe KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
"Hepimiz Türk Polisiyiz" ve "Evde yurtta okulda üniversitede bayrak aç bayrak as" parolasıyla İstanbul Beşiktaş'ta 36'sı polis 44 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına tepki amacıyla düzenlenen yürüyüşte dev Türk bayrakları açılırken "˜Dişe diş kana kan intikam intikam', "˜Şehitler ölmez vatan bölünmez' "˜Karabük haine mezar olacak', "˜Yurt için ölmeye öldürmeye hazırız', "˜Türküz Türkçüyüz Atatürkçüyüz' sloganları atıldı. Yürüyüş bayrak alanında sonlandı.
Yürüyüş sonrası Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilirken, öğrenciler hep bir ağızdan öğrenci yeminlerini etti. Programda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ise, bu programın öğrenciler tarafından sunulduğunu ve kendilerinin öğrencilere bu konuda destek verdiklerini ifade etti. Polat, "Ne kadar gurur duysak azdır. Gençlerimiz dimdik ayakta. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah yakınlarına sabır versin. Şehitlerimize değil ailelerine üzülüyorum. Şehitlerimiz en ulvi makama eriştiler. Bizlerin canımızı düşünmeden vereceğimiz bir makama eriştiler" dedi.
Duaların ardından program sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi