Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Okul Sporları Faaliyet Programı” çerçevesinde düzenlediği Küçükler ve Yıldızlar Futbol İl Birinciliği müsabakaları devam ediyor. Merkez’de küçükler ve yıldızlarda 5’er takımlı birer grup bulunuyor.

GAZİ MUSTAFA KEMAL İDDİALI

Hem küçükler, hem de yıldızlar kategorilerinde müsabakalara katılan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, küçüklerde Yayla Ortaokulu’nu 2-0 mağlup etti. Gazi Mustafa Kemal, yıldızlarda ise oynadığı ilk maçında Kilimli Başöğretmen Şükrü Yavuz Ortaokulu’nu 3-0 gibi net skorla yenerken, ikinci maçında Yayla Ortaokulu ile 1-1 berabere kaldı. Penaltı atışları sonunda ise Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Yayla Ortaokulu’nu 4-3 yenerek, grupta 2’de 2 yaptı.

Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, yıldızlarda önümüzdeki hafta içinde Kozlu Alpaslan Ortaokulu ile oynayacak. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar, İl Birinciliği için mücadele edecek. İl Birincisi okul, Zonguldak’ı, Türkiye finallerinde temsil edecek.

SARAYSPOR-OKUL İŞBİRLİĞİ

Zonguldak’ta son yıllarda yetiştirip Türk futboluna futbolcu kazandırarak dikkatleri üzerine çeken Sarayspor’un birçok futbolcusu, özellikle Gazi Mustafa Kemal ve Yayla Ortaokullarında eğitim görüyorlar. Sarayspor’un mimarları olan Turan Altıntaş, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu’nda; Hakan Sağlam ise, Yayla Ortaokulu’nda beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. Bu iki eğitimci, hem okullarında, hem de Sarayspor’da verdikleri eğitim ve yetiştirdikleri futbolcularla takdir topluyor.

AMACIMIZ FUTBOLCU YETİŞTİRMEK

Sarayspor Teknik Sorumlusu ve Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Beden Eğitim Öğretmeni Turan Altıntaş, yaptığı açıklamada, “Okullararası futbol maçlarında yıldızlarda final hedefliyoruz. Ancak küçüklerde Türkiye genelinde final ve başarılar hedefliyoruz. Sarayspor’da yeralan oyuncularımızı yaşları uygun ve hazır olanları performanslarına göre Gazi Mustafa Kemal ve Yayla Ortaokullarının takımlarında da değerlendiriyoruz. Hem kulüp, hem okul tecrübeleri kazanmalarını sağlıyoruz. Amacımız, Türk futboluna ve Türk toplumuna faydalı bireyler yetiştirmek” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi