Alaplı İlçe Devlet Hastanesi ve Merkez Sağlık Ocağı&[#]8217;nda yaşanan uzman doktor sıkıntısı nedeniyle ilçe halkı imza kampanyaları başlattı.
Alaplı ilçesi Devlet Hastanesi&[#]8217;nde Kulak, Burun, Boğaz, Göz, Cildiye, Ortopedi ve Kadın hastalıkları branşlarında yaşanan uzman doktor sıkıntısı nedeniyle, ilçe halkı tarafından &[#]8220;ilçemize uzman doktor istiyoruz&[#]8221; sloganıyla imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyası başlatanların arasında bulunan Çetin Yaman, &[#]8220;İlçede nüfus ve hasta hareketliliğinin yüksek olması nedeniyle Alaplı Devlet Hastanesi&[#]8217;ndeki değişik branşlar da uzman doktor sayısı yetersiz kalıyor. Halkımız çevre ilçelerde muayene olmak zorundadır. Bu mağduriyetin giderilmesi için hastanemizde Kulak, Burun, Boğaz, Göz, Cildiye, Ortopedi ve Kadın hastalıkları branşlarında uzman doktorların görevlendirilmesini istiyoruz. Alaplı Devlet Hastanesine atanan uzman doktorlar kısa bir süre sonra başka yerlere tayin ediliyor. İlçemize kalıcı uzman doktorlar istiyoruz. Bu konuda tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz&[#]8221; dedi.
İlk etapta 300 imza toplandığını belirten Yaman, imza kampanyasına ilçe merkezindeki vatandaşlar ve esnafların yanı sıra köylerde oturan insanların da destek verdiğini ifade etti.
Öte yandan Zonguldak&[#]8217;ın Alaplı ilçesine bağlı mahallelerin muhtarları, Merkez Sağlık Ocağı Ek Biriminde yaşanan doktor sıkıntısının giderilmesi için imza kampanyası başlattı.
Siteler Mahallesindeki Alaplı Merkez Sağlık Ocağı Ek Birim Şubesinde bir süredir Doktor sıkıntısının yaşandığını belirten mahalle muhtarları, bir süredir doktor sıkıntısı yaşanan Alaplı Merkez Sağlık Ocağı Ek Birim Şubesi&[#]8217;nde haftanın Salı ve Perşembe günleri doktorların ikişer saat görev yaptığını ve durumun ise hasta ve raporlu ilaç yazdırmak isteyenler için sıkıntı oluşturduğunu ifade etti. Muhtarlar, mahallerde başlatılan imza kampanyalarında kalıcı doktor görevlendirilmesi istediklerini kaydetti.
Her iki kampanya da toplanılan imzaların İlçe Kaymakamı Aydın Memük&[#]8217;e teslim edileceği belirtildi. Yaman, hastaneye uzman doktor sıkıntısı nedeniyle başlatılan kampanyada toplanan imzaların Sağlık Bakanlığı&[#]8217;na da fakslayacaklarını kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi