İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) bilgilendirme çalışmalarına İl Özel İdaresi´nde görevli bayan personelle devam etti.
Merkez İlçe Toplum Sağlığı, Devlet Hastanesi, Amasra Toplum Sağlığı Merkezi, Kadın-Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ulus Toplum Sağlığı Merkezi, Ulus Devlet Hastanesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi ve Bartın Belediyesi´nden sonra Özel İdareyi de seminer programına alan KETEM bayan personele meme kanseri ile ilgili bilgiler verdi.
Eğitim çalışmasında ´Meme Kanseri, Meme Kanserinin Belirtileri, Meme Kanserinden Korunma Yolları, Erken Teşhis İçin Yapılması Gerekenler, Kendi Kendine Meme Muayenesi Nasıl Yapılmalı ve Nasıl Öğretilmeli´ konularında slayt gösterisi eşliğinde bilgilendirme yapıldı.
Belirtiler ve önlemler anlatıldı
Verilen teorik eğitimin ardından tüm katılımcılara meme muayene maketi üzerinde meme muayenesi uygulaması yaptırıldı. Eğitim çalışmalarına katılanlar verilen bilgileri dikkatle dinledi. Seminere katılanlara Bartın-KETEM Ekibince Meme Kanseri ve Kendi Kendine Meme Muayenesi hakkında bilgilendirici broşürler de dağıtıldı. Dağıtılan broşürlerde meme kanserinin belirtileri, tedavisi, erken teşhisin önemi ve hastalığı önleme konusunda alınması gereken tedbirlerle ilgili bilgiler anlatıldı. Seminerde özellikle erken teşhisin önemi üzerinde duruldu. Özel İdaredeki seminere yaklaşık 30 bayan personel katıldı. Seminerin sonunda merak edilen konularda sorulan sorulara cevaplar da verildi. Bartın-KETEM tarafından yapılan farkındalık eğitimleri ve bilgilendirmelerin devam edeceği bildirildi.
Editör: Pusula Gazetesi