Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, yeni yönetimi tanıtma ve Ereğli gündemine dair parti politikalarını anlatmak için çıktıkları ziyaretlerini sürdürüyor. MHP heyeti, bu çerçevede Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi’ne de ziyarette bulundu.

MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, ziyarette yaptığı konuşmada, parti olarak Erdemir ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerini sürdüren yetkili sendika olan Türk Metal Sendikası yönetimine destek verdi.

ŞEKER: “ERDEMİR İŞÇİSİNE DE, OYPA İŞÇİSİNE DE, HEMA İŞÇİSİNE DE SAHİP ÇIKALIM”

Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Başkanı Metin Ercan tarafından karşılanan İlçe Başkanı Talat Şeker, şunları söyledi:

“Girmiş olduğunuz hak mücadelesinde MHP olarak Türk Metal Sendikası’nın, işçi arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Türk Metal Sendikası, sadece Erdemir işçisinin hakkını, hukukunu aramanın ötesinde Ereğli’mizin sosyo-ekonomik, sosyo-politik çok önemli bir gücü durumuna gelmiştir. Türk Metal ‘in etkisi Erdemir işçisini aşmış, şehrin tüm sosyal alanını etkilemektedir. Biz, Türk Metal Sendikası’ndan, bu haklı mücadelesinin devamı, Erdemir işçisinin Avrupa ülkelerinde ağır sanayide çalışan işçilerin haklarına kavuşmasını, kurumsal olarak sorunlarının giderilmesini, Erdemir içinde taşeron işçilerinin, OYPA işçilerinin ve Erdemir dışında sorunları olan HEMA işçilerinin de aynı haklara kavuşmasında sendikamızın öncülük yapmasını toplumsal bir talep olarak iletmek isterim.”

ERCAN: “İYİ OLACAK İNŞALLAH”

Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Başkanı Metin Ercan da, yeni MHP İlçe yönetimine başarı dileyerek, “Sadece Ereğli’mizde değil, bölgemizde de MHP’nin siyasi anlamda yeniden bir oluşum, yeni bir yapılanma, yeniden siyasete yön vermesini arzu ediyoruz. Toplu sözleşmede olumlu bir hava yakaladık. Sadece üyelerimizden değil, tüm esnafımızdan, siyasetçilerimizden, sivil toplum kuruluşlarımızdan da... Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi olacak inşallah. Bu süreç diğerlerinden farklı gelişti. Daha önce imzaladığımız toplu iş sözleşmesi üç yıllıktı, bu seferki iki yıllık, ama bu kez de işveren üç yıllık istiyor” dedi.

MHP heyetinin tam kadro katıldığı ziyarette, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve İşçi Temsilcileri de hazır bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi