Genel Maden İşçileri Sendikası’nda (GMİS) Genel Sekreter Hakkı Arslan’la ilgili tartışmalar devam ediyor. Önce Üzülmez, sonra Kozlu Şubelerinin üst kurul delegelerinin olağanüstü kongre çağrısı için attıkları imzaları değerlendiren GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Hakkı Arslan istifa ederse, imzaları geri çekeriz” çağrısı için temkinli konuştu. Gelişmelerle ilgili karar almak için Pazartesi günü toplanacaklarını belirten Genel Başkan Demirci, “Üzülmez bölgesinden ve Kozlu bölgesinden imzalar geldi. Kozlu bölgesinden olayın böyle olmasını istemeyen arkadaşlarımız imza vermedi. TTK ve Zonguldak için sendika olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Zonguldak'ımıza önümüzdeki günlerde Sayın Başbakan gelecek. Bazı arkadaşlarımız, kendi çıkarları için Zonguldak'ımızın ve sendikamızın zarar görmesini istiyorlar. Bizde önümüzdeki haftanın ilk günü olan Pazartesi günü yönetim kurulu olarak toplanacağız. Bu durum için ne karar alınacaksa, o kararı alacağız. Tabi ki de arkadaşlarımızın imzalarını da dikkate alacağız. Kanun neyi gerektiriyorsa, onu yapacağız” dedi.

“BEDEL ÖDERİZ”

Demirci, delegenin, “Hakkı Arslan istifa ederse, imzaları geri çekeriz” açıklamasının hatırlatılması ve, “İstifasını isteyecek misiniz?” şeklindeki soruya verdiği yanıtta ise, “Hakkı Arslan'a yönelik bir şeyimiz şu an yok. Yönetim Kurulu olarak her şeyi değerlendireceğiz. Zonguldak'ın ve Sendikanın menfaatleri için ne gerekiyorsa, biz o kararı alırız. Bu süreci en iyi şekilde atlatıp Zonguldak ve TTK'ya hizmet etmek istiyoruz. Şunu herkes iyi anlasın ki; bu süreçte TTK ve Zonguldak'a zarar gelirse, TTK işçisi bunun bedelini hepimize mutlaka ödettirir. Bu karar, zor ve sancılı bir süreç ve bunu da herkesin göz önüne alması lazım. Zaten seçime kaldı iki sene, fazlada bir şey kalmadı. Allah, böyle bir olay yaşamayı hiçbir kardeşimize vermesin. Fakat yaşanan bir olumsuz olayımız var, ama bu olay, yavaş yavaş gündemden de kalkıyor. Fakat bazı arkadaşlar, bunu sürekli gündemde tutmaya çalışıyorlar. Dediğimiz gibi, aile içi bir kavgadır. Her insanın başına gelebilir bu. İnsan olan kardeşinin zarar görmesini ister mi? Kesinlikle istemez. Bizde bu yüzden TTK'nın ve sendikamızın bu işten zarar görmesini istemediğimiz için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

“MAHKEME YOLU AÇIK”

İki ay içinde karar vereceklerini belirten Demirci, şöyle dedi:

“İmzalar yeterli sayıya gelmiştir. İmzalar toplandıktan sonra 2 aylık bir süre zarfında cevap verme hakkımız var. Yönetim Kurulu olarak toplanacağız, bu süreci de kendi aramızda görüşerek karar vereceğiz. Hatta bazı çalışan arkadaşlarımızın bizden talepleri var. ‘Bunlar böyle imza topladılarsa, bizde karşı yönde olağanüstü kongrenin olmaması için imza verelim’ diyorlar. Pazartesi günü bunu tam bir netliğe kavuşturacağız. Gerektiği takdirde basına bu konu ile ilgili bilgi vereceğiz. Biz 2 ay içerisinde bu imzalara karşı cevap vereceğiz. Eğer biz bu imzaları kabul etmeyip geri gönderirsek, mahkeme süreci başlayacak. Yapılan mahkeme sonucunda mahkeme kararını verecek. Artık mahkeme ne kadar sürer, ne kadar zaman alır, bunu biz bilemeyiz. Ama 2 ay içerisinde bizim mutlaka cevap vermemiz gerekiyor.”

Editör: Pusula Gazetesi