Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, 1970 yılında ilkokul öğretmeni olarak başladığı mesleğinin 47'inci yılında "24 Kasım Öğretmen Günü"nü kutladı.
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, mesleğinin 47'inci yılında tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutladı. Ankara Erkek İlk Öğretmen Okulu'ndan 1970'te mezun olduktan sonra ilkokul öğretmeni olarak göreve başlayan ve o günden sonra Milli Eğitim ve akademik camiasında çok sayıda görevi yürüten Rektör Kaplan, mesajında şu cümlelere yer verdi:
"Gelecek nesilleri yetiştirmek için özveriyle çalışan öğretmenlerimiz, istikbale güvenle bakmamız için bize daima umut olmuştur. İstiklal Marşı Şairimiz Merhum Âkif'in ifadesiyle öğretmen vicdanlı, liyakatli, edepli ve imanlı olmalıdır. Milli ve manevi değerlerimize bağlı öğretmenlerimizin yetiştirdiği nesiller, ülkemizi muasır medeniyetlerin üstüne taşıyacaktır. Bu nedenle ülkemizin 81 il, 957 ilçesinde, en ücra köşelerinde öğretmenlik mesleğini fedakarlıkla icra eden tüm öğretmenlerimizin "˜24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Görevi başında kaybettiğimiz şehit öğretmenlerimizle birlikte ebediyete intikal eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hayattaki öğretmenlerimize ise sağlık ve huzur dolu günler geçirmelerini temenni ederim."
Editör: Pusula Gazetesi