24 Kasım Öğretmenler Günü Devrek'te de çeşitli etkinliklerle kutlandı
Zonguldak'ın Devrek ilçesinde “24 Kasım Öğretmenler Günü” düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan tarafından Cumhuriyet Bulvarında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Burada sone eren etkinliğin ardından Atatürk Kültür Merkezindeki (AKM) programa geçildi. AKM’ de düzenlenen organizasyonda Öğretmenler Günü nedeniyle günün anlam ve önemi hakkında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan şöyle dedi:
"Bu anlamlı günün amacı, öğretmenlerimizin toplumdaki yerini, rolünü, önemini ve değerini ortaya koymak, öğretmenlerin kendi aralarındaki bağı kuvvetlendirmek, Öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmek, öğretmenlerin sorunlarını dile getirerek çözüm yolları aramak, emekli olan öğretmenlerimizi saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlerimizin mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır. Üzerinde en çok konuşulan ve yazılan mesleklerin başında öğretmenlik mesleği gelmektedir. Öğretmenlik mesleğini bu kadar önemli kılan temel özellik, bütün meslek erbaplarının öğretmenler tarafından yetiştirilmesidir. Ancak bu geleneksel değerlendirmenin dışında öğretmenlik mesleğini en önemli meslek haline getiren özellikler vardır. Her birimiz en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızı hiç tanımadığımız, sadece görevinin öğretmenlik olduğunu bildiğimiz insanlara onları hayata hazırlamaları için teslim ediyoruz. Böylece öğretmen, bir ülkenin geleceğini oluşturacak nesilleri yetiştirmek, onları hayata hazırlamak gibi çok ağır ve sorumluluk isteyen bir görev üstleniyor. Öğretmen bu görevi ifa ederken hataya yer yok. Çünkü yapılacak hata toplumda sosyal problemlere, ülkenin gelişmesine, geleceğine büyük zararlar verebilir. Hastalıklı bir toplum oluşabilir" diye konuştu.
Kutlama etkinlikleri çerçevesinde 7 yeni öğretmen yemin ederek göreve başlarken, düzenlenen kutlama etkinliklerinde daire müdürleri, okul müdürleri,öğretmenler ile çok sayıda davetli hazır bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi