Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Alaplı Anadolu Lisesi Salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, Böyle kutsal bir mesleği bir günde ve bir saatte anlatmanın mümkün olmadığını belirterek şöyle dedi:
"Milletlerin varoluşlarını, yok oluşlarını belirleyenler öğretmenlerdir. Bir milleti ayakta tutan temel unsurlar. Onlara bağlılığı, vatanı ve bayrağı sevmeyi, ne için yaşayıp ne için ölmesi gerektiği belincini dostunu düşmanını gelecek nesillere öğretecek olan öğretmenlerimizdir. Böylesi onurlu ve güzide mesleğin üyesi olmanı verdiği mutlulukla Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi saygıyla anar tüm öğretmenlerimizin bu mutlu günü kutlarım."
Törende, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Emekli öğretmenlere plaket takdim edildi. Törene, Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Alaplı İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fuat Gençer, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, daire ve okul Müdürler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi