Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından Resim ve Heykel Bölümü öğrencilerine yönelik "Ankara Sanat Turu" etkinliği düzenlendi.
Düzce Üniversitesi Resim ve Heykel Bölümü öğrencileri, sanat alanındaki yeteneklerini geliştirmesini, kültürel ve toplumsal farkındalık kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen sanat turu ile ülkemizin sanat kurumlarını ve etkinliklerini görme, tanıma ve sanat etkinliklerini yerinde inceleyebilme imkanı elde etti.
Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim elemanlarının da katıldığı Ankara Sanat Turu, Cer Modern Sanatlar Merkezi ziyaretiyle başladı. "Yves GOBART- Karşıtların Birliği" sergisi ile "Mekan Atölye III - İçine Çekildiğim Dünya" sergilerini dikkatlice inceleyen öğrenciler, kişisel ve karma sergilerin dinamiklerini yerinde görme fırsatını yakaladı.
Ardından Fakülte öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Lütfi Özden'in Cer Modern Sanatlar Merkezi'ndeki atölyesini ziyaret eden öğrenciler, atölyenin sanatçının üretimindeki rolünü görme imkanı elde ederek sanatçının üretim süreci üzerine gerçekleşen söyleşiye katıldılar.
Öğrencilerin bir sonraki sanat durağı, Hacettepe Üniversitesi Sanat Müzesi oldu. Çağdaş Türk Sanatının önemli isimlerinden Burhan Doğançay'ın koleksiyon sergisini inceleyen öğrenciler, son olarak Türkiye çağdaş sanatından örneklerinin sergilendiği Müze Evliyagil "Koleksiyon Sergisi"ni ziyaret ederek Ankara sanat turunu tamamladılar.
Editör: Pusula Gazetesi