Kamuoyunda tartışmalara neden olan ve; “Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16 Kasım 2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçundan, mağdurla failin evlenmesi durumunda, ceza açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir” şeklinde çıkarılmak istenen kanun teklifiyle ilgili görüşmeler bugün TBMM’de devam edilecekti... Başbakan Binali Yıldırım ise sabah saatlerinde yaptığı basın açıklamasında tasarının geri çekildiğini ve komisyonda yeniden tartışılacağını söyledi... Gündemin bir numaralı maddesi haline gelen tartışmayla ilgili olarak CHP Kadın Kolları üyeleri de Ankara’da. Sabah erken saatlerde yola çıkan CHP’li kadınlar grup toplantısına ve meclis görüşmelerine katılarak seslerini duyurmaya çalışacak...

BAŞBAKAN NE DEDİ?

Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar düzenlemesi için "Toplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, milletvekillerinin konuyu daha detaylı olarak incelemesi için meclisteki bu tasarıyı komisyona alıyoruz" dedi.

Yıldırım; “Bu çağrımız gerektiği gibi destek görmediği gibi bunu bir siyasi rant olarak kullandılar. Toplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, milletvekillerinin konuyu daha detaylı olarak incelemesi için meclisteki bu tasarıyı komisyona alıyoruz. Komisyonda etraflıca bütün tarafların görüşleri değerlendirilip bu sorun çözüme ulaştırılacaktır. Bunu görmezden gelemeyiz. 3800 bu şekilde vaka var. Komisyonda muhalefetten de bir teklif gelirse düzenleme olgunlaştırılacak. Gelmezse sivil toplum kuruluşlarından, uzmanlardan gelen önerileri de dikkate alarak bu sorunu çözeceğiz. Sorunların çözüm yeri siyasettir. Biz hep sorunları çöze çöze geldik” diye sözlerini tamamladı.


Editör: Pusula Gazetesi