Zonguldak´ın Alaplı ilçesi Kent Konseyi Genel Kurulu İbrahim Cöbek başkanlığında toplandı.
Alaplı Belediyesi Kültür Salonu´nda gerçekleşen kurula Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Emniyet Müdürü Erkan Teştaş ve delegeler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı İbraih Cöbek, kent konseylerinin katılımcı yönetim anlayışına en uygun yönetim biçimi olduğunu belirtti. Cöbek, &[#]8220;Kent Konseyi bünyesinde yapacağımız çalışmalar, Alaplı´nın geleceğini şekillendirmeye, daha yaşanabilir öncü ve modern bir şehir oluşumuna katkı sağlayacaktır. İnsanlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesi ve geleceğe iyi bir Alaplı, yaşanabilir bir kent bırakabilmek çevresel değerlerin korunmasıyla mümkündür. Bu değerlerin korunması ise yerel yönetimler ile vatandaşların el ele vererek çalışmaları ile gerçekleşebilir. Bu genel kurulda hem tüzükte yönetmelik gereği tadilat yapacağız hem de oluşan çalışma komisyonlarına oy vereceğiz&[#]8221; dedi.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ise, konseyin çalışmasını çok önemsediklerini kaydederek, &[#]8220;Konseyden çıkan kararlar bizlere ışık oluyor. İlçenin sıkıntılarını çözüyoruz&[#]8221; dedi.
Belediye Başkanı Çimenoğlu da, konseyin çalışmalarında başarılar diledi. Yapılan konuşmaların ardından genel kurulda tüzük tadilatı ve çalışma komisyonları onaylandı.
Editör: Pusula Gazetesi