Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Din Görevlileri Derneği, teröristlerce şehit edilen Mardin’in Derik İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın aileye taziyelerini sunduğunu ve başsağlığını ilettiğini belirten Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Aksoy, Şehit Kaymakam Safitürk’ün Adapazarı’nın Arifiye İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki baba evinin önünde kurulan taziye çadırında Kur’an Kerim tilaveti ve mevlid-i şerif okutturdu.

Ereğli Müftülüğü din görevlilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası Ali Aksoy’un okuduğu duanın ardından Şehit Kaymakamın babası Asım Safitürk konuşmasında, “Ereğli’den gelerek bizleri onurlandırdınız. İlçenizin belediye başkanına ve siz meslektaşlarım olan din görevlilerine çok teşekkür ediyorum. Ben bir evladım var biliyordum ama ülkem sahip çıktı. Böyle bir evlada sahip olduğum için çok mutluyum. Başkanınıza ve müftülüğümüze selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi.

Taziye ziyaretinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Harun Bektaş da hazır bulundu.

Öte yandan Ereğli Din Görevlileri Derneği, daha önce de 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’in Niğde Bor’daki kabrini ziyaret ederek, Kur’an-ı Kerim okumuşlardı.

Editör: Pusula Gazetesi