Zonguldak Soğuksu Pazaryeri esnafları, lağım sularının içinde satış yaptıklarını ve sağlıklarının tehlike altında olduğunu belirterek, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e seslendi. Altyapının olmadığını ve kendilerinin yer işgal parası verdiğini söyleyen esnaflar, “Belediye Başkanı Akdemir, kendisinin ‘son yüzyılın en iyi başkanı’ olduğunu söylüyor. Gelsin, buraları bir görsün. Burada sağlık sorunu var. Yapılan alışverişin artık anlamı kalmamıştır" dediler.
KARADAĞ: "ARTIK YETER"

Pisliğin ve mikrobun içinde satış yaptıklarına vurgu yapan pazar esnaflarından İsmet Karadağ, "Burası binlerce kişiye hitap eden Zonguldak'ın pazarıdır. Burada biz mikrobun ve pisliğin içerisinde kalmış durumdayız. Belediye Başkanından artık rica etmiyorum, emrediyorum. Vatandaşın sağlık durumu sıfır... Gelsin, bir buraya baksın. Kendisi ‘son yüzyılın başkanı’ olduğunu iddia ediyor. Bizim için şunu-bunu yapması önemli değil. Burada sağlık sorunu var. Gelsin, bir de burada anlatsın, son yüzyılın en iyi başkanı olduğunu. En az yüz kere, elli kere söyledik. Yukardan inşatlardan gelen suyla, lağımında patlaması ile vatandaş mikrop pislik içinde kaldı. Burada yapılan alışverişin hiç bir faydası kalmamıştır. Allah için buraya gelip bakmasını istiyoruz. Bu işler öyle makama oturup imza atmakla olmuyor. Sağa-sola bir yerleri peşkeş çekmekle de olmuyor. Gelsin, ben yüzüne de konuşayım. Artık yeter. Bıkmış bir durumdayız. Sabah geldiğimizde bir karış su vardı burada. Kovalarla suyu biz temizledik buradan. Burası durulacak bir yer olmaktan çıkmıştır. Bazı arkadaşlarımız hasta oldu. Bugün işlerinin başına gelemeyip doktora gittiler” dedi.

AKALIN: "SAĞLIĞIMIZLA OYNUYORLAR"

Bir tost, bir çayla günü bitirdiklerini, fakat bu lağım kokusundan onu da yiyemediklerini belirten Ayşe Akalın ise, "Paraya gelince alıyorlar. Birine veriyoruz 3 TL, birine veriyoruz 5 TL, ama tuvalet suyunun içinde oturuyoruz. Bizim sağlığımızla oynuyorlar. Biz fakir insanlarız. Mecburen pazara gelmek zorundayız. Burada yemek yiyemiyoruz. Sabah kahvaltısı yapamadık. Burada kahvaltıyı nasıl yapacaksınız? Lokantaya gitsek, en az 10 TL, bir bardak çay yanına tost alıp şurada yesek, ama onu da yiyemedik. Belediyeden buranın yapılmasını istiyoruz. Ben şuraya 9 TL ücret veriyorum. Rica ediyorum, bize yardımcı olsunlar” diye dert yandı.

Editör: Pusula Gazetesi