Kastamonu'lu engelli genç, Kocaeli'nde düzenlenen 'Türkiye Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonasında' iki altın madalya birden kazandı.
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası, Kocaeli Derince Spor Salonunda gerçekleşti. 7-8 Kasım tarihlerinde düzenlenen şampiyonaya Türkiye geneli yaklaşık 100 sporcu katıldı. Oturarak ve ayakta olmak üzere sağ ve sol kol kategorileri üzerinden yapılan yarışlarda engelli sporcular bileklerinin güçlerini sergiledi.
90+ kilogramda yarışan Kastamonu Cide ilçesinden İbocan Uysal, sağ ve sol kol kategorilerinde Türkiye şampiyonu olurken, Burak Koçyiğit 2.'ci, Serkan Yıldız ise 3.'cü oldu. Dereceye girenlere madalyaları şampiyona yetkilileri tarafından verildi. Düzenlenen şampiyonada sağ ve sol kol olmak üzere iki altın madalyayı birden kazanan İbocan Uysal, 2020'de Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılacak olimpiyat biletini aldı. Tokyo'da Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanan İbocan Uysal yaptığı kısa açıklamasında; "Beni destekleyen ve her zaman yanımda olan aileme teşekkür ediyorum. İnşallah 2020'deki yarışmalarda ülkemizi layığı ile temsil edeceğim. Hepsinden önemlisi milli formayı giyecek olmamdan dolayı çok heyecanlıyım. Onurlu Türk Bayrağımla İstiklal Marşımızı, Japonya'da tüm dünyaya dinletmek en büyük hedefim" dedi.
Oğullarının başarısıyla gurur duyan aile, evlerinde mütevazi bir şampiyonluk kutlaması düzenledi.
Editör: Pusula Gazetesi