Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Zonguldak ziyaretini değerlendiren MHP İl Başkanı Hamdi Ayan:

"BAKAN BEY'İ BİZDEN KAÇIRDILAR"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Zonguldak ziyareti sırasında CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve diğer siyasi parti temsilcilerinden kimsenin davet edilmemesinin yankıları sürüyor. Zonguldak'ın hiç bir sorununun bakana iletilmediğini söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hamdi Ayan; "Valilik makamından sonra, Zonguldak'ı temsil makamı Zonguldak Belediyesi'dir. Programa Zonguldak Belediye Başkanı dahil edilmez mi ? Çağrılmaz mı ? Biz kendilerine haber göndermemize rağmen bizi bile çağırmadılar. Adeta bakanı bizden kaçırdılar" dedi.

"FEDAKARLIĞI HEP MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ Mİ YAPACAK?"

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'a haber göndermelerine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin Zonguldak ziyareti programına davet edilmediklerine vurgu yapan Ayan; "Hafta sonu itibari ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Zonguldak şehrimizi ziyaret etti. Bununla ilgili Zonguldak kamuoyunda spekülasyonların da devam ettiğini görüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanı yürütmenin bir organıdır. Bakan bir vilayete geldiği zaman, vilayetteki sivil toplum örgütlerinin, basının veya diğer siyasilerin bu programa davet edilmesi bana göre normal şeyler ama nedense bu AK Parti'ye anormal gelmeye başladı.Ben her zaman söylüyorum. Belki İl Başkanı ve Milletvekillerinin kendi bakanına soramayacağı sorular vardır. Biz bunları sorabiliriz. Onlara da öncelik yapmış oluruz. Dolayısıyla soracağımız sorularda zaten Zonguldak'ın menfaatleri dışında bir soru olmaz. AK Parti İl Başkanlığına haber göndermemize rağmen, biz yine davet edilmedik. Bundan sonrada canları sağ olsun. Demek ki hiç bir şey düzelmeyecek. Yeni kapı ruhunun devam etmesini bizlerden bekleyen Ak Parti'den biz böyle bir yaklaşım göremiyoruz. Fedakarlığı hep Milliyetçi Hareket Partisi mi yapacak ? Sonuçta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gibi, Zonguldak için önemli bir bakan gelmiştir. Zonguldak'ta çevre diye bir şey yok. Biz bunları dillendirecektik" şeklinde konuştuk.

"BELEDİYE BAŞKANI ÇAĞRILMAZ MI ?"

Valilik makamından sonra, Zonguldak'ı temsil makamı belediye başkanlığıdır. Bu kurumun ziyaret edilmemesi büyük eksik diyen Ayan; 14 yıldır değişen hiçbir şey yok. Aynı tas, aynı hamam. Görüntü aynı. Arkadaşlar aracılığıyla takip ettiriyoruz. Bir belediye başkanı kamyon istemiş. İl Başkanı Zeki Tosun çıkmış belediyeyi alacaklarından bahsetmiş. İncir çekirdeğini doldurmaz şeylerle gündemi doldurmuşlar. Zonguldak'ın dertleri büyük. Dolayısıyla bunları sormak lazım. Bakana Zonguldak ilinin sıkıntılı olduğunu, yaşanabilir şehir olmaktan çıktığını söylemek lazımdı. Buralara devlet desteğinin istenmesi lazımdı. Biz böyle düşünüyoruz ama olmadı. Sayın bakan geldi, gitti. AK Partililerle oturdu, sohbet etti. Sohbetini yaptı gitti. Zonguldak ilinin bir kazanımı olmuş mudur ? Olmamıştır. Basın mensubu arkadaşlarımızın, köşe yazan arkadaşlarımıza da bakıyoruz aynı bizim düşüncemizde. Ben bir empati yapıyorum. Biz iktidar da olsak böyle mi yapardık ? Samimi söylüyorum böyle yapmazdık. Sonuçta burada seçilmiş belediye başkanı var. Sizin partinizden olmasa da bu belediye başkanıdır. Valilik makamından sonra, Zonguldak'ı temsil makamı belediye başkanlığıdır. Belediye Başkanı çağrılmaz mı ? Davet edilmez mi ? Yok işte faks çekilmiş de bilmem ne. Bunlara gerek yok.Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'de derdini anlatsın. Sonuçta oda Zonguldak iline hizmet eden bir insan. AK Partili Milletvekilleri nasıl seçildiyse belediye başkanı da halk tarafından seçilmiştir. Bu işler topu taca atmadır. Ben bu duruma çok üzülüyorum. Beklediğimiz konular gerçekleşmedi. Çok ta bakan görmeye de meraklı değiliz o dönemleri bizde çok yaşadık. Hevesimiz bir bakanla yan yana gelebilmek değil. Keşke sayın bakanımız Zonguldak gündemini birde bizim ağzımızdan dinleseydi. İnşallah bu dediklerimizi Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında göreceğiz" dedi.

"BASINA ZONGULDAK'IN SORUNLARI SORULABİLİRDİ"

Sivil toplum kuruluşlarının ve basınında yeterince bu programda yer almadığını belirten Ayan; "Basın mensubu arkadaşlarımız Zonguldak'ın gündemini siyasetçiden daha yakın takip eden kişilerdir. Bunlarla bir yemek, bir kahvaltı organizasyonu yapılabilirdi. Basına Zonguldak sorunları sorulabilirdi. Bakan Bey bumu yapabilirdi. Sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelinebilirdi. Fakat geçmişte olmadığı gibi bu seferde olmadı. Ne oldu bakan gitti biz aynı caddelerde yine baş başa kaldık. Bundan sonra başbakanları da gelse bakanları da gelse herhangi bir davet beklemiyoruz.Yeni kapı ruhu denen bir şey yaşandı. Hep MHP'den fedakarlık beklendi. Bizde böyle olacağını birlik olunacağını zannettik. Haber göndermeme rağmen, bilgileri olmasına rağmen bize bile haber verilmedi. Bakan Bey'i bizden kaçırdılar. Kendilerine hayırlı olsun" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi