Türkiye Veteranlar Ligi Pazar günü müsabakalarla başladı. Zonguldak Veteranlar takımı ilk maçta Fener Sahası’nda Akçakoca Veteranlar’ı konuk etti. Milli futbolcu Ergün Penbe’nin de yeraldığı Zonguldak Veteranlar takımı Ergün Penbe, Serkan Özel ve Hacı Demir’in golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

SAHA FENER

HAKEMLER: Yasin Çavuş[*][*], Bayram Çiv[*][*], Emre Çınar[*][*]

ZONGULDAK VETERANLAR: Seyfi Uçar[*][*], Akın Gülül [*][*][*], Sinan Kılıç [*][*][*] (Dk.42 Yakup [*][*]), Ahmet Gülal [*][*][*](Dk.36 Ahmet Karayılmaz [*][*]), Oğuzhan Birdal [*][*][*], Hasan Şenol [*][*], Mustafa[*][*][*], Ergün Penbe [*][*][*], Hüsnü Akın [*][*][*](Dk.55 Ceyhun[*][*][*]), Hüseyin Hacı Demir [*][*][*] (Dk.51 Orhan [*][*]), Serkan Özel [*][*][*]

AKÇAKOCA GÖKSU VETERANLAR: Ali[*][*], Lokman[*][*], Yasin[*][*], Okan[*][*], Şevki[*][*], Erkan[*][*], Çetin[*][*], Kenan[*][*], Numan[*][*](Dk.64 Hasan[*][*]), Kudret[*][*], Orhan[*][*]

GOLLER: Dk.19 Ergün Penbe, Dk.25 Serkan Özel , Dk.51 Hüseyin Hacı Demir (Zonguldak Veteranlar)

Zonguldak’ın ilk kez katıldığı Veteranlar ligi Fener Sahası’nda oynanan Zonguldak Veteranlar ve Akçakoca Veteranlar maçıyla başladı. Zonguldak Veteranlar futbol takımında başta Ergün Penbe olmak üzere bir çok yıldız futbolcu yeraldı. Yıllarda profesyonel futbol oynayan ve her biri futbollarıyla kendilerini kanıtlamış futbolculardan kurulu Zonguldak Veteranlar Futbol takımı, Akçakoca Veteranlar’ı 3-0 yenerek lige galibiyetle başladı.

LİGİN İLK GOLÜ ERGÜN PENBE’DEN GELDİ

Fener sahasında 18.00’da oynanan Zonguldak Veteranlar- Akçakoca Veteranlar maçı öncesi dostluk görüntüleri dikkat çekti. Maça hızlı başlayan Kımızı Lacivertli ekip gol için yüklendiği sırada 19'uncu dakika da Ergün Pembenin şık golüyle 1-0 öne geçti. Golün ardından farkı attırma çabası içine giren Zonguldak Veteranlar 25'inci dakika da Serkan Özel’in golüyle farkı 2'ye çıkardı. Beraberlik için yüklenen Akçakoca Veteranlar istediği sonucu alamayınca ilk yarı Zonguldak Veteranların 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Zonguldak Veteranlar 51'inci dakikada Zonguldakspor'lu eski futbolcu Hacı sağ kanattan gelen ortaya şık bir vuruş yaparak skoru 3-0’a taşıdı. Maçta başka gol olmayınca Zonguldak Veteranlar sahadan 3-0 galip ayrıldı.

ERGÜN PENBE: “GOL ATIP GALİP GELMEK GÜZELDİ”

Zonguldak Veteranlar takımında oynayan ve Akçakoca karşısında bir de şık gol atan Ergün Penbe maçın ardından açıklamalarda bulundu. Ergün futbolun yaşı olmadığını belirterek zevkli bir maç oynadıklarını söyledi.

Ergün "Bizim açımızdan zor bir karşılaşma oldu. Uzun zamandır da oynamıyoruz. Arkadaşlar bir araya geldik, sosyalleşme açısından güzel bir maç oldu. Görmediğimiz arkadaşlarla bir araya geldik. Bizim açımızdan iyi oldu. Bu bir spor ve bizde zevk almaya baktık. Sporu yaşı yoktur. Benim için güzeldi. Gol atmak ve galip gelmek çok güzel. Akçakocaspor’u da kutluyorum. Onlar da iyi bir mücadele verdi. Futbolu bırakalı 8 yıl oldu. Onun dışında oynamıyordum. Ben birde uzun süredir oynamıyorum. Gerçekten zor geldi. Birde yoldan geldim. İki gündür de doğru düzgün uyku uyuyamadım. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

AHMET KARAYILMAZ “GÜZEL BİR TAKIM OLUŞTURDUK”

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, spor'un barış ve kardeş olduğunu söyleyerek, "Veteranlar Liginin kurulduğunu biliyorduk. Bu amaçla hem eski Zonguldakspor'lu hem de şöhret olmuş arkadaşlarımızı hem de bu bölgede futbola emeği geçmiş değerli arkadaşlarımızı bir araya getirdik. Güzel bir takım oluşturduk. Yeni yeni toparlanıyoruz. Ligimiz uzun bir maraton gibi düşünebiliriz. 6 takım var ligimizde. Önümüzde ki hafta Bartın’a misafir olacağız. Daha sonra diğer takımları sıra sıra misafir edeceğiz. Spor dostluk barış kardeşliktir. Bunun en güzel örneği yeşil sahalar. Emeği geçen bütün arkadaşlarımızı kutluyoruz" dedi.


Editör: Pusula Gazetesi