Sağlık Bakanlığı'nın bisiklet yolu yapan belediyelere bisiklet hibe ettiği proje kapsamında Bolu Belediyesi'nin almaya hak kazandığı bisikletler düzenlenen törenle teslim alındı.
Bolu Belediyesi'nin Proje Ofisi ile Destek Hizmetleri, İmar ve Fen İşleri Müdürlükleri'nce koordineli yürütülen çalışmalar sonucu şehir merkezinde yapımı biten bisiklet yolları için Sağlık Bakanlığı'ndan talep edilen 50 adet bisiklet, Sağlık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle teslim edildi.
Düzenlenen törene Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Sağlık İl Müdürü Mahmut Arık, İl Müftüsü İzani Turan, AK Parti İl Başkanı ve Bolu Belediye Meclis Üyesi Nurettin Doğanay, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı ve Bolu Belediye Meclis Üyesi Avukat Arzu Aydın, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Furkan Sönmezel, bazı kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
"Sağlık yaşam için bisiklet dağıtıyoruz"
Bolu Belediyesi'ne 50 adet, İl Müftülüğü'ne ise 20 adet olmak üzere toplamda 70 adet bisikletin teslim edildiği törende konuşan Sağlık İl Müdürü Mahmut Arık, Sağlık Bakanlığı olarak 81 ilde bisiklet dağıtımı gerçekleştirdiklerini ve proje ile insanların egzersiz yapmaya teşvik ederek obeziteyi engellemeyi hedeflediklerini söyledi. Arık, "Sağlıklı yaşam için bizlerde bisiklet dağıtıyoruz. İnşallah bu proje ile bundan sonra arabayla gideceğimiz yerlere bisikletle gideriz. Ayrıca bisiklet yollarımız yapıldığı sürece bisikletlerin devamı da gelecektir. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.
Arık'ın konuşmasının ardından kurumlar arasında protokol imzalandı. Toplamda 70 bisikletin teslim edildiği törende Bolu Belediyesi adına protokole imza atan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, belediyenin hak ettiği 50 adet bisikleti teslim aldı.
Editör: Pusula Gazetesi