Bartın'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu dördüncü olağan toplantısı, Valilik Çeşm-i Cihan toplantı salonunda Vali Nusret Dirim başkanlığında yapıldı.
Toplantıya Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Bartın Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Bakır, Bartın Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Ömer Çiçekçi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Erdim, İl Ticaret Müdür Vekili Serpil Yüzlü, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Bahadır Kalecik, Esnaf Odaları Başkan Vekili Cemal Zeybek, Türkiye İşveren Sendikaları Temsilcisi Fevzi Bingöl, Türk-İş Sendikası Temsilcisi Ertan Kaya, Hak-İş Sendikası Temsilcisi Zeki Töngür, Sakatlar Derneği Bartın Şube Başkanı Ferit Kurulan katıldı.
Toplantıda Vali Nusret Dirim'in açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. 2016 yılı içinde İl istihdam Kurulu tarafından daha önce alınan kararların değerlendirilmesi yapıldı. Toplantıda 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Mesleki ve Teknik ile Yaygın Eğitim Okulları/Kurumları tarafından Tam Gün-Tam Yıl uygulamaları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılması teklif edilen kursların açılmasına, Bartın SMMMO tarafından İşkur ile işbirliği içinde istihdam garantili olarak 20 kursiyere yönelik açılması teklif edilen kursun açılmasına, İşletmelerde 3308 sayılı kanun kapsamında çırak olarak çalışanların haftada bir gün Mesleki Eğitim Merkezinde olan eğitimlerinin, işverenlerin talepleri doğrultusunda gerekli eğitim şartlarını yerine getiren iş yerlerinde mesleki eğitim merkezine gelmeden yaptırılmasının uygun olduğuna karar verildi.
Editör: Pusula Gazetesi