Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, başkanlığında İstanbul'da yapılan İSKİ ve Düzce Çöp Sorunu zirvesinden Düzcelileri sevindirecek sonuçlar çıktı.
Düzce'nin çöp sorununun aşılması ve İSKİ tarafından arıtma tesislerinin kurulması için İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yapılan toplantıda Düzce'nin gündeminden çöp sorununun tamamen kaldırılması kararlaştırıldı. İstanbul'daki "˜Düzce' zirvesine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, İstanbul Büyükşehir Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş katıldı.
Düzce zirvesinde ilk olarak gündeme gelen çöp depolama tesisi sorunu kökten çözüme kavuşturulması için önemli adımlar atıldı. Düzce Hecinler köyündeki tesisin aktif çürütme ve enerji üretme tesisi olmasının daha faydalı olabileceği görüşüldü. Yapılacak olan İSKİ'nin de destek vermesi istendi. Tesis kuruluna kadar Düzce'nin yaklaşık günlük 400 ton çöp atığı da aktarma merkezinden İstanbul'a gönderilmesi görüşüldü.
Düzce zirvesinin ikinci gündemi ise Düzce Milletvekilleri ve İl Başkanı Hikmet Keskin'in daha önce Düzce'nin Melensuyu Koruma Havzası içine alınmasının ardından İSKİ ile yaptığı görüşmelerde arıtma tesislerinin kurulması ile ilgili son viraja girildiği açıklandı. İSKİ tarafından yapılacak olan arıtma tesislerinin ihaleleri için de 2016 yılının sonuna kadar ihale süreci başlayacak. Arıtma tesislerinin kurulmasının ardından İSKİ işletmelerini tamamlayacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yapılan toplantı hakkında konuşan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, "Düzce'nin çöp sorununu kökten çözüyoruz. Tesisi de aktif çürütme tekniği ile enerji üretebilecek hale getirilip getiremeyeceğini masaya yatırdık. Ayrıca İSKİ bu yılın sonuna kadar arıtma tesislerinin ihalelerini yapmaya başlayacak ve bu sorunu da ortadan kaldırmış olacağız. Tüm Düzceli hemşehrilerimize hayırlı olsun" ifadelerinde bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi