Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen´in görevden alınmasıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi.
Zonguldak´ın en önemli kurumu TTK olduğu için öncelikli denetimlerin TTK´da olduğunu ifade eden Uçar, Zonguldak´ta diğer tüm kurumlarda incelemelerin yapıldığını belirtti.
Uzun süre bir kurumda görev yapmış ve o kurumu belirli bir düzeye getirmemiş yöneticilerin Bakanlıklar ve milletvekilleri tarafından denetlendiğini ve hiçbir kurumun göz ardı edilmediğini söyleyen Başkan Uçar; "Uzun süre burada görev yapıp da görevinde başarısız olanlar elbette ki değerlendirilecektir. Genel Müdürün görevden alınması ile ilgili farklı yaklaşımlar sergileyenler var. Yani kimileri başarılırdır diyor kimileri de başarısızdır diyor. Ama eğer siz uzun süre bir kurumda görev yapmışsanız ve o kurumu ayağa kaldıramamışsanız, zararı en aza indirememişseniz tabiî ki bu konuda gereken yapılacaktır. Diğer kurumlarda görev yapan arkadaşlarımız için de gereken çalışma yapılmaktadır. Yani Bayındırlık Müdürlüğü, Sosyal Sigortalar Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü gibi kurumlar için milletvekillerimizin veya ilgili yerlerin göz ardı ettiği düşünülmesin. Zonguldak´taki tüm kurumlar için gerekli incelemeler yapılıyor.
Günah keçisi TTK gibi de düşünülmesin. Zonguldak´ın olmazsa olmazı ve en büyük işletmesi olduğu için öncelikle TTK´da bir çalışma yapılmıştır. Bundan sonrada Zonguldak için gerekli çalışmalar yapılacaktır" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi