Zonguldak´ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesi´nde TOKİ tarafından yapılması planlanan 250 dairelik toplu konut için talep alımına başlandı. İlk 3 gün içerisinde 100´ü aşkın talebin olduğu bildirildi.
Tarihi Filyos Vadi Projesi´nin gerçekleşmesi için yol katedilen ve Karadeniz´in Efes´i olarak görülen antik kazı çalışmalarının gerçekleştiği Filyos Beldesi´nde, TOKİ tarafından yapılacak olan 255 toplu konut için müracaat alımına başlanıldı. Müracaat alımının ilk gününde müracaat sayısının 30´u geçtiğini belirten Filyos Beldesi Belediye Başkanı Ömer Ünal, taleplerin yoğun ilgi gördüğünü kaydetti. 3 gün içerisinde 100 kişiyi aşkın talebin alındığını belirten Başkan Ünal, "Gerekli hazırlıklarımızı tamamlayarak, TOKİ daireleri için müracaat alımına başladık. Tahminimizden yoğun talep alıyoruz. Bu konutların yapımına 2010 yılının Nisan yada Mayıs aylarında başlanması planlanıyor. Bu bölgede veya çoğu bölgede yapılan inşaatlardan farklı olarak burada gerçekleşecek toplu konutlar deniz manzaralı olacaktır. Bu konutlara talep oranını doğrudan etkiliyor. Bunun yanı sıra Filyos´un önü açık bir belde olması, Filyos projesindeki gelişmeler, süren antik kazılar da taleplerde önemli rol oynuyor. Tüm bu projeleri hesaba kattık, Zonguldak´ın parlayan yıldızının Filyos olduğunu gördük. Bu nedenlerden, diğer ilçelerde yada il merkezinde yaşayan herkesin bu konutlardan faydalanmasını istedik" dedi.
Talep kabulünün 1 ay kadar süreceğini hatırlatan Başkan Ünal, bir ay sonra ise TOKİ&[#]8217;nin vereceği kararlar doğrultusunda, gerekli peşinatların alınacağını ve kesin taleplerin belirleneceğini ifade etti. 2010 Nisan yada Mayıs ayında inşaatlara başlanacak olan TOKİ binalarının 1.5 yıl içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini vurguladı.
Editör: Pusula Gazetesi