CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, ´´Madencilik Bakanlığının´´ kurulmasının önem taşıdığını söyledi.
TBMM Genel Kurulunda, ´´madenciliğin sorunlarının araştırılması ve alınması gereken tedbirler´´ ile ilgili Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge üzerinde görüşmelere devam edildi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, madencilik sektörünün sahipsiz bırakıldığını savunarak, Türkiye´nin taş kömürü üretiminin, kapasitesinin altında olduğunu ifade etti.
AK Parti hükümetleri döneminde önceki dönemlere göre üretimin daha da düştüğünü söyleyen Koçal, ´´Madencilik sektörünün önemi göz önüne alındığında Madencilik Bakanlığının kurulması önem taşımaktadır´´ diye konuştu.
Koçal, ´´Kömür geçmişimiz değil, geleceğimiz olmalıdır´´ dedi.
MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık da Ulusal Bor Araştırma Enstitüsünün desteklenmesi ve yetersizliklerinin giderilmesi gerektiğini belirtti.
Enstitünün merkezinin maden kaynağına yakın olması dolayısıyla Kütahya´ya taşınması ya da burada bir şubesinin açılması gerektiğini savunan Işık, ´´Enstitünün bütçesi artırılmalı, eksik personeli tamamlanmalıdır´´ dedi.
Işık, enstitüye, madenin çıktığı illerden öncelikli istihdam sağlanmasını istedi.
Konuşmaların ardından TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, çalışma süresinin dolmasına az bir zaman kaldığını belirterek, yarın saat 14.00´de toplanmak üzere birleşimi kapattı.
Editör: Pusula Gazetesi