Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Akçakocalı hayvan hakları savunucuları ve hayvansever vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nda bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte hayvanlara uygulanan şiddete karşı konuşmalar yapıldı, skeç oynandı.
Doğa, İnsan, Hayvan; Hepsi Can Derneği (DOHAYCAN) tarafından düzenlenen etkinliklere katılan bazı hayvanseverler köpekleriyle birlikte alana geldiler. Etkinlik alanında yer alan büyük LED ekrandan, müzik eşliğinde çeşitli videolar da gösterilirken, özellikle küçük çocukların alanda yer alan köpeklerle oynamaları dikkat çekti. Hayvanlara uygulanan şiddete karşı duyarlılığın yükseltilmesi amacıyla gerçekleşen etkinlikte konuşma yapan dernek başkan yardımcısı Mükafat Ata, "Bugün burada yaşam zincirinin en zayıf halkası olan hayvanların yaşam haklarını hatırlatmak için toplandık. Diyorlar ki önce insan. Biz de diyoruz ki, tek önceliğimiz var Yaradan'ın emanetlerine sahip çıkmak. Ülkede ve dünyada şiddet önce hayvanlara, sonra da kadın ve çocuklara uygulanıyor. İyi insanlar susmaya devam ettikçe kötüler dünyayı mahvedecek. Her canlının yaşama hakkına saygı duyanlar bir olursa, yaşadığımız ortama barış ve huzur gelir" şeklinde konuştu.
Ata, Türkiye'de faaliyet gösteren Hayvan Hakları İzleme Merkezi Komitesinin yaptığı açıklamaya göre, 5 ay içerisinde hayvanlara yönelik 8 milyonun üzerinde yaşam hakkı ihlali, en az bin 444 işkence vakası yaşandığını ifade etti.
Hayvan hakları duyarlılığından ötürü Fatma Semra Koşal'a, belediye geçici hayvan barınağı personeli Hasan Yavuz'a ve geçtiğimiz günlerde ilçede gerçekleşen bir köpek bıçaklama olayına anında müdahale eden belediye veteriner hekimi Ufuk Göktaş'a plaketleri DOHAYCAN yöneticileri tarafından verildi.
Editör: Pusula Gazetesi