Zonguldak&[#]8217;ta Ahilik Kültürü ve Esnaf Bayramı nedeniyle tören düzenlendi.
Zonguldak Valiliği önünde gerçekleştirilen törene Zonguldak Valisi Erdal Ata, Vali Yardımcıları, ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı&[#]8217;nın okunmasının ardından ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun konuşma yaptı. Günümüzde &[#]8216;Ahilik&[#]8217; kavramının esnafa özgü bir kavram olarak algılanmakta olduğunu söyleyen Coşkun şunları kaydetti:
&[#]8220;Ahilik, kelime olarak kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamlarına gelmektedir. Ahilik teşkilatı ise Türkler arasında gelişip yaygınlaşan, sanatta, ticarette dayanışma ve yardımlaşmayı esas alan sosyo-ekonomik bir kurumdur. Ahiliğin Türklerin İslamiyet&[#]8217;i topluluk halinde kabul ettikleri yıllarda Türk örf ve adetleri ile İslam inancını kaynaştırmak amacıyla geliştirilen bir tarzını benimseyenlere de &[#]8216;Ahi&[#]8217; denilmektedir. Ahi birlikleri ise Ahiler tarafından kurulup geliştirilen bir sivil toplum kuruluşudur.&[#]8221;
Folklor Gösterisi&[#]8217;nin ardından Şed Kuşatma töreni düzenlendi. Tören gösterisi yoğun ilgi gördü. Törende Zonguldak Ahi´si seçilen Ercan Şehri´ye, Zonguldak Valisi Erdal Ata´ya, Muharrem Coşkun, İsmail Eşref, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır ve Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan´a ustalık peştemalı hediye edildi.
Editör: Pusula Gazetesi