CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, meclise sunduğu soru önergeleriyle halkın sorunlarını dile getirdiklerini belirtti.
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TBMM´ye sunduğu soru önergelerinin iç tüzüğe göre görev yapan milletvekillerinin görevi olduğunu söyledi. Önergeler ve cevaplarının önemli olduğu için gazetelerde yer aldığını söyleyen Köktürk şunları kaydetti:
"TBMM iç tüzüğüne soru önergesi vermek göre görev yapan milletvekillerinin görevidir. Önerge vererek yalnızca hakkımızı kullanmıyoruz sorunları da dile getiriyoruz. En son Karaelmas Ekspresi´ne yönelik verilen yanıtta seferlerin üç güne düşürüldüğü ve başka illerden baskı üzerine saatlerin değiştirildiği söylendi. Biz bu önergeleri vermezsek mevcut gündemde olan sorunları dile getirmezsek halkımızın sorunlarını nasıl dile getireceğiz. Halkımızın verdiği görevi yerine getirmekteyiz. Soru önergeleri hem
yerel hem ulusal. Ulusal gazetelerde yer buluyorsa önemli konulardır. Ülkemizin kaynakları dış güçlere peşkeş çekilirken Zonguldak´taki göstergeler olumsuzu gösterirken bizim sorunları dile getirmemiz gerekiyor. Soru önergeleri daha çok yerel gazetelerde yer alıyor. Zonguldak göç verirken hibe fonlarından yararlandırılamıyor. Esnaflara kullandırılan kredilere bakıyorsunuz Çalık Grubu´na verilen kredi miktarının 20´de biri bile etmiyor. Dışarıda olup bitenler bizi ilgilendiriyor."
Editör: Pusula Gazetesi