Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kdz. Ereğli ilçesinde Ormanlı Lisesi ve Ereğli Lisesi Kapalı Spor Salonu inşaatını inceledi.
Zonguldak Valisi Erdal Ata, beraberinde İlçe Kaymakamı Osman Ekşi, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, Bayındırlık Müdürü Kemal Memiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile birlikte Ormanlı beldesinde yapımı devam eden Orman Lisesi ve Ereğli Lisesi Kapalı Spor Salonu inşaatlarında incelemelerde bulundu. İnşaatlar hakkında bilgi alan Vali Ata, Ormanlı Lisesi´nin 15-20 gün sonra bitirileceğini söyledi. Vali Ata, &[#]8220;Ormanlı beldemizde yapılmakta olan lise binası inşaatını gezdik. Ormanlı´da ki bitmek üzere çok az bir işi kaldı. Tahmin ediyorum 15-20 gün de bitirip teslim ederler. Ancak burada en az 1-1,5 aylık işleri var. Birkaç gün önce İzmirlioğlu´yla protokol imzaladık. İzmirlioğlu 700 bin TL yardım yapacak. Geri kalanını Milli Eğitim Bakanlığı´nın yatırım programına aldırdık. İnşaatları yaptırmayı hedefliyoruz. Protokol Sayın Bakanın imzasına sunacak, Sayın Bakan imzaladıktan sonra da faaliyete geçeceğiz&[#]8221; dedi.
Vali Erdal Ata, Yeşiltapa´de bulunan Anadolu Lisesi inşaatı ile ilgili olarak, &[#]8220;Milli Eğitim Bakanlığı oranın ihalesini geçmişte yapmış. Fakat ihale aşamasında belirli sorunlar çıktığı için iptal edilmiş. Daha sonra Yargıya intikal etimi etmedi mi bilmiyorum. Süreç bir hayli uzun sürmüş. Ama bakanlıktan aldığımız bilgi yeniden ihaleye çıkıyor&[#]8221; diye konuştu.
Vali Erdal Ata, Kabasal Deresi ile ilgili de Hazine tarafından derenin ıslahı için Devlet Su İşleri´ne aktarıldığı iddia edilen 400 bin TL´lik kaynaktan bilgisi olmadığını belirterek, Devlet Su İşleri ile görüşeceğini kaydetti.

Editör: Pusula Gazetesi