Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman Kapalı Tribün inşaatının son durumunu değerlendirdi

‘Yer teslimi yapılacak’

Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın Kapalı Tribün inşaatının henüz başlamaması spor kamuoyunda büyük tepkilere neden olurken, Ak Parti Merkez İlçe başkanı Metin Karaduman süreç ile ilgili hiçbir sorun bulunmadığını, 1 hafta içinde yer teslimi yapılıp inşaatın hızla başlayacağını, 3 bin kişilik modern bir kapalı tribün yapılacağını söyledi.

Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman Karaelmas Kemal Köksal Stadı ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. İhale yapılıp itiraz süresi bitmesine rağmen Kapalı Tribün inşaatının başlaması spor kamuoyunda büyük tepkilere neden olmuştu. Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman süreç ile ilgili kesinlikle olumsuz bir gelişme olmadığını belirterek 1 hafta içinde yer teslimi yapılacığını, ardından inşaatın hızlı bir şekilde başlayacağını söyledi.

‘YER TESLİMİ YAPILACAK’

Karaduman açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kapalı tribünler ile ilgili ihale yapılmıştı. Sizinde bildiğiniz gibi, şuanda ihalenin sonuçlanması ile ilgili bakanlığımız süreci takip ediyor. Yüklenici firma açısından ihale sonuçlandı. Bakanlığımız önümüzde ki günlerde yer teslimi ile ilgili firma ile iletişim halinde. Bizde hem teşkilat olarak hem de bürokratik olarak Gençlik Spor İl Müdürümüz ile bu konuyu takip ediyoruz. Şuan da herhangi olumsuz bir durum yok, bu hafta içi ya da önümüzde ki hafta içi yüklenici firmaya yer teslimatı yapılacak. Akabinde yüklenici firma hemen kapalı tribünün yapım aşamasına başlayacak.

OLUMSUZ BİR SÜREÇ SÖZ KONUSU DEĞİL

Firma mevcut kapalı spor salonları ile ilgili inşaatımız devam ediyor. 13 Milyonluk bir yatırımımız var. Orada, aynı yüklenici firma. Dolayısıyla tribün ile ilgili hızlı bir şekilde yapım aşamasına başlamış olacağız. Kamuoyunda belki farklı bir spekülasyon yapılabilir ama bununla ilgili herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil.

3 BİN KİŞİLİK MODERN BİR TRİBÜN OLACAK

Kapalı tribünü daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık. Alt kısmında 100 metrelik bir koşu alanı, son derece moderne edilmiş bir soyunma salonları, 3 bin kişilik kapalı tribün, numaralı koltuk, aynı zamanda protokol tribünü de oluyor bununla ilgilide hakikaten şuanda standartlarımıza uygun bir kapalı tribün yapılıyor. Bunun devamı gelecek, bunlarda tabi projelendirilmesi gerekiyor, bütün sahanın etrafını yeni dizayn ile Zonguldak'ımıza yakışır bir tribün haline getirmiş olacağız.

ÜZÜLMEZ GÖNÜL ALIŞIR SENTETİK OLACAK

Bizler bunun yanında spor kulüplerimiz için alternatif bir saha arayışı içerisindeyiz. Bununla ilgili de çalışmalarımız var. Üzülmez de sentetik saha yapmak istiyoruz. Hem amatör küme maçlarının yapılabileceği, hem de Zonguldakspor 'un idman sahası olabilecek bir spor alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Orada TTK'nın arsası var, ilgili kurumlar ile resmi yazışmalar yapıldı. Bunları yakından takip ediyoruz.

GÖKGÖL MAĞARASI KARŞISINDA DA SAHA YAPILACAK

Hemen Gökgöl tünelinin çıkışında Elvanpazarcık beldemizin Hayat Mahallesi var. Burada da bir sentetik saha yapmak istiyoruz. Sportif alanlarımız sayısını arttırıp sporcularımızın fiziki anlamda güzel yerler oluşturarak burada güzel sportif faaliyetlerini sürdürmek için elimizden gelen gayret ve mücadeleyi gösteriyoruz. Bunları kısa sürede tamamladığımız zaman 2 tane sentetik sahanın Zonguldak'a çok katkısı olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi