Çaycuma Velioğlu Mahallesi ile eksikleri bulunan Gemiciler ve Yeşiltepe Mahalleleri´nin 45 kilometre kanalizasyon ihalesi yapıldı. İhaleyi 36.103.00 TL´ye Ankara Merkezli Arısu Müh.Mim. Müş. Ltd.Şti. aldı. İhaleyi alan firma ile sözleşme imzaladıklarını anlatan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen; "Amacımız yılbaşına kadar üç aylık süre içinde projeyi bitirmek.
Daha sonra yerleşim alanlarına kadar kanalizasyon boru alımlarını gerçekleştirmek. Bahar aylarında da yapım ihalesine çıkıp, bir sene içinde öncelikle Velioğlu Mahallesi´nin kanalizasyon ihalesini bitirmektir" dedi.
Belediye hizmetlerinin hızlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Gülşen, "Çay Mahallesi Tuna Caddesi´nde bulunan temizlik deresi üzerine 1,5-2 metre yüksekliğinde tek taraflı olarak 500 metre perde duvar çekimi devam etmektedir. Ayrıca, dere içi temizliği kısa süre içinde bitirilecektir"dedi.
Bordur yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Gülşen, "400 metrelik OYKA Kağıt Fabrikası önü bulvar yoluna 600 m2 kilitli parke döşendik. Garajımızda çöp kovası, oturak, köprü korkulukları yapımı sürüyor. Ayrıca, fabrikamızda günlük 300 m2 kilitli parke taşı üretimi devam etmektedir. Yılbaşına kadar 22 bin m2 parke üretip, 3 km yol yapım uygulamamız devam edecektir" dedi.
Kanalizasyonda yetersiz
borular kullanılmış
Aşırı yağmurlarda sıkıntı yaşanan Nihat Kantarcı, Korudüzü, Cihan Caddesi, Hastane Yokuşu gibi alanlarda yeni yağmur suyu hattı proje çalışmalarının sürdüğünü açıklayan Belediye Başkanı Mithat Gülşen;" 40-60´lık plastik borular döşeyerek bu sorunu kökten çözmek istiyoruz.
Daha önce çarşı merkezi ve istasyonda yaptığımız çalışmaların faydasını gördük. Geçmişte kanalizasyon şebekesinde yetersiz borular kullanılması ve yapılaşmanın yoğunlaşması neticesinde sıkıntı yaşamamak için yağmur suyu ve kanalizasyon şebekelerimizi gözden geçirmek mecburiyetinde kaldık" dedi.
2950 m2´lik otopark ve kapalı pazar alanı projesinin yapım ihalesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Gülşen; "Belediyemizin tüm birimleri hızlı bir çalışma temposu içinde. İmkanlar ölçüsünde hizmetlerimiz sürüyor" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi