Vali Mesut Yıldırım, Kirenli Köyünde çıkan yangın sonucu 15 evin yandığı vatandaşları yalnız bırakmadı. Vali Yıldırım, Kirenli Köyüne giderek çalışmaları yerinde inceledi.
Kastamonu'da merkeze bağlı Kirenli Köyü Vayıslı Mahallesinde çıkan yangın sonrasında, evsiz kalan 13 ailenin acil ihtiyaçlarının karşılanması için yerinde incelemelerde bulunan Vali Mesut Yıldırım, ilgili kurumların çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Yangınzede vatandaşların istek ve taleplerini de dinleyen Vali Yıldırım, vatandaşların her türlü zararının karşılanacağının sözünü verdi.
Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince Kirenli Köyünde kurulumu tamamlanan 12 konteynırda incelemelerde bulunarak vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Yıldırım, konteynırlarda bir ev ortamı oluşturmak için gerekli olan tüm donanımları devletin sağladığını ve felaketin yaşandığı andan itibaren halkın yanında olduklarını ifade ederek, bundan sonrada olmaya devam edeceklerini söyledi.
Yangının meydana geldiği andan itibaren köydeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini aktaran Vali Yıldırım, "Yaralarımız kısa sürede sarılmaya başlandı, kalıcı konutlarımızın inşasına da en kısa sürede başlayacağız; bilvesile afetzede vatandaşlarımızdan yardımlarını esirgemeyen hayırsever Kastamonulu hemşehrilerimize de sergiledikleri örnek dayanışma için şükranlarımı sunuyorum. Allah tekrarını bir daha yaşatmasın" diye konuştu.
Vali Yıldırım, Kirenli Köyünde Kastamonu AFAD ekipleri tarafından 12 konteynırın kurulduğunu ve bu konteynırların elektrik, su gibi alt yapılarının da verildiğini belirterek, ayrıca konteynırların içerisinde her türlü ev ihtiyaçlarının da döşendiğini kaydetti.
Vali yıldırım, daha sonra beraberinde getirdiği çeşitli ihtiyaç maddeleri ve hediyeleri ailelere ve çocuklara verdi.
Ziyarette Vali Yıldırım'a, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Uğur Başak, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ekrem Küçükbayram ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu ve CHP Merkez İlçe Başkanı Uğur Alemdar da eşlik etti.
Editör: Pusula Gazetesi