Kozlu’da Lebi Derya Konutlarının yanındaki araziye kurulan Sosyete Pazarı'na halkın ilgisi her geçen gün artıyor. Kozlu’da Pazar günleri kurulan Sosyete Pazarı'na her geçen gün rağbet artarken, esnaf ve vatandaşlar pazarla ilgili ortak düşüncesi pazarın biraz daha büyütülmesi oldu. Halkın kendilerine yoğun talep gösterdiklerini belirten Sosyete Pazarı esnafı, rekabetten çekinmediklerini, pazarın biraz daha büyütülerek, farklı tezgâhların da dâhil edilip, vatandaşa farklı alternatif sunulması gerektiğini söyledi.

"ALIŞVERİŞ YAPMAK ŞART DEĞİL, GELSİNLER GÖRSÜNLER"

Alışveriş yapmanın şart olmadığını sadece vatandaşların bu pazarı görmelerini isteyen esnaflar ; "Sosyete pazarını arkadaşlarımızla beraber kurduk. Değişiklik olsun istedik. Zonguldak Merkez’de, Kilimli’de vardı, Kozlu’da da olsun istedik. Pazar günleri insanların toplu olarak alternatif alışveriş yapabilecekleri, gezip vakit geçirebilecekleri yer oldu. Buraya sadece Kozlu’dan değil, Zonguldak merkez, Kilimli ve Zonguldak’a gelen yolcular da uğrayıp alışveriş yapıyor. Burayı açalı yaklaşık bir buçuk ay oldu. Her geçen gün rağbet artıyor. Pazarımızda her türlü tezgâh bulmak lazım. Kapasitemiz şuan dolu. Pazarımız kutu gibi küçük bir pazar. Fazla tezgâhımız yok ama yer müsait olursa büyütmek istiyoruz. Şuan için yerimiz yok. Fiyatlarımız çok uygun. 20-30 TL’lik çantalar 10 TL, 50-60 TL’lik eşofman takımları 20-25 TL. Fiyatlarımız gayet uygun. Zaten bu nedenle halkımız sosyete pazarını tercih ediyor. Yeni Pazar olduğu için şimdilik bu kadar ama ilerleyen günlerde daha da iyi olacak. Herkesi pazarımıza bekleriz. Zonguldak ve bölge insanını bekleriz. Alışveriş yapmak şart değil, gelsinler görsünler” dedi.

"ALIM GÜCÜMÜZ HER GEÇEN GÜN AZALIYOR"

Uygun fiyata aradıklarını bu pazarda kolayca bulduklarını söyleyen Sosyete Pazarı müşterileri ; “Pazarın açılmış olmasından çok memnunuz. Mağazalarımız çok pahalı. Zonguldak genelde pahalı bir şehir olduğu için alım gücümüz her geçen gün azalıyor. Bu nedenle uygun fiyata, farklı seçenekleri bulabildiğimiz sosyete pazarları bizim için çok önemli. Yalnız burası küçük. Şuan için her türlü tezgâhı bulabiliyoruz ama her ürün tezgâhından bir değil, birden fazla tezgah olması gerekir. Pazarın bu nedenle biraz daha büyütülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Fiyatlar uygun. Mağazalarda yanına yaklaşamadığımız ürünleri buradan rahatlıkla alabiliyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi