Düzce Üniversitesi 30 bine yakın öğrencisiyle yeni eğitim dönemine başlıyor.
Kurulduğu 2006 yılından bugüne nitelikli eğitimi, donanımlı akademik kadrosu ve başarılı bilimsel çalışmalarıyla hızla büyüyen Düzce Üniversitesi, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'na başlamanın heyecanını yaşıyor.
Yeni öğretim döneminde 7 bine yakın öğrenciyi bünyesine katan Düzce Üniversitesi; lisans, ön lisans ve lisansüstü programlarda eğitim görecek yaklaşık 30 bin öğrencisiyle eğitim-öğretim faaliyetlerine 26 Eylül 2016 tarihinde başlıyor.
12 fakültesi, 3 yüksekokulu, 10 meslek yüksekokulu, birçok araştırma ve uygulama merkeziyle akademik faaliyetlerine devam eden Düzce Üniversitesi, kontenjanlarının tamamına yakınını doldurarak tercih edilen üniversiteler arasındaki yerini aldı. Lisans programlarında 15 bin, ön lisans programlarında 12 bin, lisansüstü programlarında ise 3 bine yakın öğrencisi bulunan Düzce Üniversitesi, bilimsel, kültürel ve ekonomik açılardan kente önemli bir dinamizm kazandırıyor.
Teknolojik alt yapısını sürekli geliştiren, öğrenci odaklı eğitimi, genç, dinamik, güçlü bir üniversite anlayışı ile hızla büyüyen ve 10. kuruluş yıldönümünü kutlayan Düzce Üniversitesi, günün ve zamanın ihtiyaçlarına uygun yeni açılan bölümleriyle kente, bölgeye ve Ülkeye hizmet edecek nesiller yetiştirmeye devam ediyor.
Rektör Nigar Demircan Çakar, "Düzce Üniversitesi olarak, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nın Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, tüm eğitim mensupları ve öğrencilerin başarılı bir eğitim dönemi geçirmelerini temenni ediyoruz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi