Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevinin doluluğundan dolayı koğuşlara ek ranzalar koymak zorunda kaldıklarını belirterek, tek çözümün cezaevi sayısının arttırılmasında olduğunu söyledi.
Suçluluk oranının gün geçtikçe arttığını ifade eden Özbakır, Pusula´ya yaptığı değerlendirmede şöyle devam etti: "340 kapasiteli Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevimizde şu anda koğuşlarımız bir hayli sıkışık. Toplam 582 kişi var. Tüm koğuşlarımıza ek ranzalar atıyoruz. Afla veya başka bir şeyle de olacak iş değil. Çünkü suçluluk oranı gün geçtikçe artıyor. İnfaz sistemi de değişti. Eskiden cezaların yüzde 40´ı yatılırdı şimdi yüzde 66´sını yatıyorlar. Buda haliyle yatma süresi de arttığı için cezaevleri dolup taşıyor. Bu yığılmanın düzene girmesinin tek çözümü cezaevi sayısının arttırılması ile olur. Biz iç huzurun bozulmaması için elimizden geleni yapılıyoruz. Ama bu gidişat hiç iyi değil" dedi.


Kriz intihara sürüklüyor
Başsavcı Özbakır artan icra olaylarının beraberinde intihar olaylarının sayısını da tetiklediğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonlar sonrası çoğunluğu esnaf çok sayıda vatandaşın icra nedeniyle gözaltına alınmasını değerlendiren Özbakır; "Son zamanlarda icra olayları nedeniyle içeriye alınan esnaflarımız da borçlarını ödeyip çıktılar. O nedenle yığılma yaşanmadı. Bunun yanı sıra ekonomik kriz nedeniyle intihar eden insan sayısı da arttı. İnsanların psikolojileri bozuldu. Bütün sıkıntılar biriktikçe bu olaylar oluyor ve gerçekten çok üzücü bir durumdur" dedi.
Ek bina projesi hazırlandı
Özbakır ilave hizmet binasının yapılması için projenin hazırlandığını belirterek; "Adliye binamızı projesini hazırladık.
Tahmin ediyorum ki önümüzdeki yıl ihaleye çıkarız. Çok güzel bir ek binamız olacak. Bu sayede adliyemizi de rahatlatmış olacağız. Birçok mahkemeler kuruldu. O nedenle bu bina bize yetersiz geliyor" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi