Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolkaoğlu, Filyos Projesi Sedde İhalesi&[#]8217;nin tamamlandığını, ihaleyi Toprak Taş ve Eray İnşaat´ın aldığını söyledi.
Bu yıl itibariyle inşaat çalışmalarının başlayacağını belirten Çolakoğlu; "Filyos Projesi´nde sağdan ve soldan sedde çalışmaların başlaması için DSİ Genel Müdürlüğü ile ihaleyi alan inşaat şirketleri arasında noter huzurunda sözleşme 09.10.2009 tarihinde karşılıklı olarak imzalanacaktır. Önümüzdeki hafta itibari ile Filyos Irmağı&[#]8217;ndaki sedde yapılacak araziler firmaya DSİ tarafından teslim edip şantiye kurularak, bu yıl itibari ile inşaat çalışmaları başlayacaktır.
Bununla beraber hale hazır alan çalışması, harita çalışması devam etmekte olup 2009 sonu itibari ile bu çalışmalar sona erecektir. 2010 Haziran sonuna kadar Filyos Projesi´nin imar çalışması da bitmiş olacaktır ve bu tarihten itibaren de talepler doğrultusunda arsa tahsislerinin gerçekleşmesi beklenmektedir. Filyos Projesi´nde yatırımcılar için en önemli olan sette çalışmalarının Ak Parti iktidarının zamanında başlaması da iktidarımızın Filyos Projesi&[#]8217;ne verdiği önemi göstermektedir. Teşkilat olarak da inanıyoruz ki Filyos Projesi tozlu raflardan Ak Parti zamanında indirilmiş ve Ak Parti zamanında faaliyete geçecektir"şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi